3 lžíce másla
| 3 lžíce hladké mouky
| 500 ml masového vývaru
| 300 ml mléka
| 1 lžička jablečného octa
| 1 kiwi
| 1 hodně zralý banán
| 1 pomeranč
| dle chuti: zelená petrželka
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Zajímavá omáčka z ovoce:
Na másle krátce osmahneme hladkou mouku a zalijeme ji masovým vývarem. Přilijeme také teplé mléko. Přidáme na malé kousky nakrájený banán a kiwi. Z pomeranče vymačkáme všechnu šťávu a přilijeme do hrnce. Osolíme, ochutíme jablečným octem, chvíli povaříme a omáčku důkladně rozmixujeme. Nakonec přidáme jemně posekanou petrželku. Omáčku podáváme s vařeným kuřecím či krůtím masem, jako přílohu můžeme zvolit rýži, těstoviny nebo knedlík.
Fotky receptu Zajímavá omáčka z ovoce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!