500 g vepřových jater
| dle potřeby: olej
| 2-3 cibule
| 100 g najemno nasekaných žampiónů
| 2-3 lžíce kečupu
| 2 dl bílého přírodního vína
| 1 špetka soli
| 1-1,5 špetky pepře
| 1,5-2 dl smetany
| na ozdobu: plátky citrónu a sekaná petrželka
Postup přípravy receptu Zámecká pikantní játra :
Játra odblaníme (stáhneme takovou spodní šedou slupičku) a ořežeme zbytky žilek. Poté je nakrájíme na tenké nudličky (nízké plátky) a na rozehřátém oleji asi po 2 minutách na každé straně opékáme. Když jsou játra skoro hotová, přidáme na slabá půlkolečka nakrájenou cibuli, přidáme najemno nasekané žampióny, kečup a víno.
Ještě krátce podusíme, pak osolíme, opepříme a zjemníme smetanou. Dáváme na talíř a porce zdobíme plátkem citrónu a až 1/2 lžíce sekané petrželky.
Fotky receptu Zámecká pikantní játra :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!