Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 26.06. 2025
Dnes má svátek Adriana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Žampionové pirožky

fotka Žampionové pirožky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 28

Použité suroviny receptu Žampionové pirožky :

25 dkg polohrubé mouky  | 25 dkg másla nebo Hery  | 1/2 KL soli  | 10 dkg prorostlé slaniny  | 2 cibule  | 50 dkg žampionů  | 1/8 l smetany nebo Ramy Cremefine ke šlehání  | 1/4 ml tymiánu  |  sůl  |  bílý pepř

Postup přípravy receptu Žampionové pirožky :

Mouku, máslo a sůl rychle na válu propracujeme v těsto a dáme chladit. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, očištěné žampiony na plátky. Slaninu opečeme na pánvi do křupava. Ve výpeku orestujeme houby asi 3 minuty a pak je přendáme na talíř. Do šťávy z hub přidáme cibuli, smetanu a tymián, uvaříme hustou omáčku, přidáme houby, okořeníme pepřem a solí. Vychlazené těsto vyválíme na tlouštku 3 mm, vykrájíme kolečka nebo čtverce. Naplníme je houbovou směsí, přeložíme na polovinu. Pirožky propíchneme, potřeme smetanou nebo vajíčkem a pečeme asi 20 minut při teplotě 200°C.


Fotky receptu Žampionové pirožky :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Žampionové pirožky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj Přidat na Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !