Postup přípravy receptu Žampióny plněné šunkovým krémem:
Žampióny očistíme a vyřízneme jim nohy. Hlavičky opečeme na rozpáleném másle asi dvě minuty a odložíme je stranou.
Lučinu ušleháme s máslem (2 lžičky), kořením a solí. Do směsi přimícháme jemně nasekané nožičky hub a drobné kostičky šunky. Vzniklou hmotou naplníme opečené žampiónové hlavičky, naskládáme je na plech vytřený máslem a vložíme do maximálně rozpálené trouby asi na 15 minut.
Tip: Do směsi můžeme přidat lžíci nasekané pažitky, případně jiné bylinky dle vlastního výběru.
Podáváme s vařenými brambory nebo dokřupava opečenou bagetou (nejlépe připravovanou současně a potřenou česnekovým máslem) a zeleninovým salátem.
Fotky receptu Žampióny plněné šunkovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!