50 g + na vymazání másla
| 1 lžíce + na vysypání mletých mandlí
| 100 g čokolády na vaření
| 1 ks žloutek
| 1 ks vejce
| 2 lžíce přírodního krupicového cukru
| 4 lžíce Baileys
| na poprášení moučkový cukr
Postup přípravy receptu Zapečená čokoláda:
Troubu předehřejte na 230, horkovzdušnou na 210 °C. Dvě formičky na suflé, případně silnostěnné ohnivzdorné kameninové hrnky vytřete trochou másla a vysypte částí mletých mandlí. Čokoládu a máslo spolu rozpusťte na vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Žloutek, celé vejce a cukr spolu vyšlehejte do pěny a pak do ní jemně vetřete rozpuštěnou čokoládu s máslem, mandle i likér. Rozdělte do formiček nebo hrnků. (V téhle fázi je můžete zakrýt a uložit až na čtyři hodiny do chladničky. Pokud pak dáváte budoucí dezert do trouby studený, přidejte k době pečení dvě až tři minuty.) Vložte do trouby a asi deset minut pečte, až povrch zpevní a dezert trochu vyběhne. Na hotovou zapečenou čokoládu položte připravenou šablonu ve tvaru srdíčka a poprašte povrch moučkovým cukrem. Pak šablonu sejměte a dezert ihned podávejte.
Fotky receptu Zapečená čokoláda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!