Postup přípravy receptu Zapečená kapusta s masem a těstovinami:
Nejdříve si dáme do osolené vody vařit těstoviny. Potom se věnujeme zelenině - pokud máme velkou kapustu, oddělíme několik vrchních listů a vykrojíme z nich tuhé řapíky. Listy samozřejmě opláchneme, osušíme a nakrájíme na několik dílů. Prostředek kapusty rozkrájíme také na několik částí. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, vložíme kapustu, osolíme, podlijeme ji vodou a dusíme do měkka. Přidáme na kostky nakrájené pečené vepřové maso, uvařené těstoviny, nasekanou zelenou petrželku, rozmarýn a dobře promícháme. Směs dáme do vymaštěné zapékací misky a v troubě dobře prohřejeme. Zalijeme ji mlékem, posypeme strouhaným sýrem a ještě trochu zapečeme.
Obměny:
U přípravy tohoto jídla můžeme poměrně dost experimentovat. Záleží na tom, jaké jídlo vlastně chceme připravit. Pokud nám jde o jídlo poměrně nízkokalorické, volíme libové vepřové maso, nízkotučný sýr i nízkotučné mléko a samozřejmě rostlinný tuk. Maso také můžeme nahradit upraveným sojovým masem. Jindy je zase možné toto jídlo "vylepšit". Místo rostlinného tuku použijeme máslo, pečené maso nahradíme opečenou bílou klobásou nakrájenou na menší kousky, do mléka rozšleháme vajíčko.