Použité suroviny receptu Zapečená šunka vhodná jako teplé hlavní jídlo nebo studený předkrm:
700 g uzené vepřové šunky (ovařené)
| 700 g brambor
| 150 ml mléka
| 100 ml smetany (33%)
| 1 lžička nasekané bazalky a kudrnky
| 1 lžička sušených bylinek
| 1 lžíce nastrouhaného sýru (eidam nebo parmazán)
| 1 ks žloutku
| sůl
Postup přípravy receptu Zapečená šunka vhodná jako teplé hlavní jídlo nebo studený předkrm:
1. Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka
2. Vodu slijeme, brambory rozmixujeme s horkou smetanou a mlékem na kaši
3. Vymixovanou kaši necháme úplně vychladnout a potom do ní vmícháme sůl, sušené i čerstvé byliny nadrobno nasekané, žloutek a najemno nastrouhaný sýr
4. Připravenou kaší stejnoměrně potřeme uzenou vepřovou šunku, opatrně ji přendáme do pekáčku a dáme do předehřáté trouby
5. Pečeme při 180°C asi 18 minut (bramborová kaše vytvoří na šunce zlatavou kůrčičku)
6. Hotovou zapečenou šunku nakrájíme na plátky a rozdělíme na jednotlivé porce.
Fotky receptu Zapečená šunka vhodná jako teplé hlavní jídlo nebo studený předkrm:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!