Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečená treska na liškách:
250 g zakys. smetany
| 4 porce tresky
| 400 g lišek
| hrst eidamu
| sůl
| 1 cibule velká
| pepř
| olej
| máslo
| petrželka
Postup přípravy receptu Zapečená treska na liškách:
Lišky vaříme ve vodě cca 15 minut. Pak vodu slijeme. Lišky pokrájíme na menší kousky. Cibuli pokrájíme na kostičky.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a másla a cibuli necháme zesklovatět. Pak přidáme posolené, pokmínované a popepřené lišky. Dusíme je cca 5 minut.
Směs dáme do pekáčku a rozložíme na ni filety z tresky, posolené a trochu též popepřené a pokmínované. Vše necháme cca 15 minut zapéct v rozehřáté troubě. Zakysanou smetanu smícháme s trochou soli a pepře. Pekáček s treskou vyndáme z trouby a na jednotlivé porce nalijeme ochucenou zakysanou smetanu. Posypeme strouhaným sýrem. Pečeme dalších cca 10 - 15 minut.
Porce ozdobíme petrželkou.
Fotky receptu Zapečená treska na liškách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!