Postup přípravy receptu Zapečené drůbeží maso s vejci a bylinkami:
Troubu předehřejte na 180 °C. Drůbež rozdělte na menší kousky. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. V kastrolu s nepřilnavým povrchem nechte rozpustit máslo, přidejte mouku a neustále míchejte. Přidejte mléko, které jste osolili, opepřili a do kterého jste strouhli trochu muškátového oříšku, míchejte, až vznikne hustší bešamel. Pak odstavte ze sporáku. Mimo teplo přidejte parmazán, kousky kuřete, nakrájené bylinky a žloutky jeden po druhém. Pak přidávejte pomalu sníh z bílků. Zapékací mísu vymažte máslem, vysypte strouhankou, rozhrňte k okrajům a dejte zapékat asi na 30 minut při 180 °C.