Postup přípravy receptu Zapečené kotlety s brambory a zeleninou:
Kotlety jen zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, z obou stran potřeme hořčicí a kečupem a necháme chvíli v misce odležet.
Troubu rozehřejeme na 160° C a pokud máme ventilátor, tak ho vypneme. Mezitím oloupeme brambory, cibuli, česnek, očistíme papriky. Brambory nakrájíme na cca 1 cm plátky, cibuli na tenká kolečka, česnek na plátky.
Dno vhodné zapékací nádoby vyložíme plátky brambor, které lehce osolíme, posypeme částí cibule a paprik, rozhodíme plátky česneku, pak položíme kotlety, posypeme zbytkem cibule a paprik. Můžeme mezi ně vložit feferonky, pokud se bojíme, že budou moc pálivé, tak odstraníme semínka.
Vše důkladně rukama "uplácáme", přikryjeme (pokud nemáme nádobu s poklicí, tak alobalem), dáme do trouby a 45 minut děláme něco jiného. Pak zkontrolujeme množství vypečené šťávy (které by ve finále mělo být minimum) a měkkost masa, pravděpodobně přidáme ještě aspoň 15 minut. Velmi pravděpodobně nebudeme vůbec muset podlévat, pokud ano, tak HORKOU tekutinou a ne na maso, ale pod něj. Pak odkryjeme, posypeme sýrem, pokud rádi, pustíme turbogril na 250° C( pokud ho máme) a necháme zezlátnout - 3 minutky stačí.