Postup přípravy receptu Zapečené rybí ragú:
Porce rybího masa omyjeme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme odležet. Potom je nakrájíme na menší kousky a osolíme. Zapékací misku vymastíme máslem, vložíme do ní nakrájenou rybu a pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Na 1 lžíci másla osmahneme strouhanku. Ze zbývajícího másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, za stálého míchání ji zalijeme rybím vývarem a pozvolna povaříme při nižší teplotě plotny. Přidáme smetanu, osolíme a chvíli povaříme. Přilijeme víno, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampióny a vše znovu chvíli povaříme. Omáčku odstavíme z plotny a opatrně do ní vmícháme žloutky rozšlehané ve dvou lžících studené vody. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Rybu v pekáči zalijeme omáčkou, posypeme osmaženou strouhankou a v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut pečeme. Podáváme ozdobené plátky citrónu a omytou a nasekanou petrželovou natí. Podáváme s vařenými nebo opékanými bramborami.