Použité suroviny receptu Zapečené vepřové hranolky s těstovinou a omáčkou:
300 g vepř. krkovice bez kosti
| 200 g těstovin
| 1 lžíce kečupu
| olej
| 4 steril. feferonky
| 2 vejce
| 40 g slaniny
| 100 g cibule
| 400 ml vývaru
| sůl a pepř
| 200 g ementálu
| 2 lžíce zakys. smetany
| omáčka
| po 30 g másla a hl. mouky
| bylinky
Postup přípravy receptu Zapečené vepřové hranolky s těstovinou a omáčkou:
Maso naklepeme. Plátky masa osolíme, opepříme a nakrájíme na hranolky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme na proužky. Vše orestujeme na oleji.
Těstoviny uvaříme podle návodu.
Sýr nastrouháme. Feferonky zbavíme jadýrek a nakrájíme najemno. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme pokrájené feferonky vaříme pozvolna 15 minut. Potom vmícháme strouhaný sýr a kečup. Podle chuti přisolíme a připepříme.
Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou.
Smícháme připravené maso, těstoviny a ostrou sýrovou omáčku. Vložíme do zapékací misky a pečeme v horké troubě asi 20 minut. Před dokončením zalijeme ušlehanými vejci se smetanou a dopečeme dorůžova.
Sypeme sekanými bylinkami.
Fotky receptu Zapečené vepřové hranolky s těstovinou a omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!