Použité suroviny receptu Zapečený baklažán s tykví:
800 g baklažánu
| 500 g mletého masa
| 500 g tykve
| 400 g rajčat
| 100 g cibule
| 100 g tvrdého sýra
| 2 dl mléka
| 2 dl smetany
| 50 g másla
| 3 vejce
| 1 lžíce hladké mouky
| 100 ml oleje
Postup přípravy receptu Zapečený baklažán s tykví:
Tykev a baklažán nakrájíme na menší plátky, rajčata na kolečka. Vždy po plátku baklažánu a tykve posypeme moukou, osolíme a na oleji opečeme. Mleté maso osolíme, opepříme, osmažíme a podusíme na cibulce na hustší kaši. Na vymaštěný pekáč rozložíme střídavě osmaženou zeleninu, maso a opět zeleninu. Zalijeme mlékem a smetanou ve kterých rozšleháme vejce. Posypeme strouhaným sýrem a v rozehřáté troubě zapečeme do zlatova.
Fotky receptu Zapečený baklažán s tykví:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!