Použité suroviny receptu Zapékaná krkovice se smetanou, houbami a sýrem:
4 plátky krkovice
| 4 lžíce oleje
| 100 g debrecínské pečenš
| 200 g žampiónů
| 200 g eidamu /plátky/
| 1 lžička ml. kmínu
| 1 kel. smetany na vaření
| 1 lžička hl. mouky
| 1 cibule
| sůl a gril. koření
Postup přípravy receptu Zapékaná krkovice se smetanou, houbami a sýrem:
Žampiony rozpůlíme a pokrájíme na silnější plátky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Krkovice naklepeme a podle chuti okořeníme.
Na třech lžících oleje opečeme plátky masa z obou stran, až začnou červenat. Lžíci oleje rozetřeme na dně zapékací misky a přendáme do ní opečené maso. Troubu předehřejeme.
Do výpeku po masu vložíme cibuli, zpěníme, přidáme houby, kmín a asi 5 minut za stálého míchání opékáme. Směs navrstvíme na opečenou krkovici, poklademe plátky debrecínské pečeně a plátky sýra.
Hladkou mouku rozšleháme ve smetaně a tím přelijeme připravený pokrm. Krkovici vložíme do trouby a zapékáme.
Fotky receptu Zapékaná krkovice se smetanou, houbami a sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!