Postup přípravy receptu Zapékané kedlubny s uzeným masem:
Kedlubny oloupejte a nakrájejte na takové středně silné plátky (asi 3 cm ), vařte v osolené vodě přibližně 15 minut, až budou skoro měkké, nesmí se rozpadat. Uzené maso musíte trošku povařit. Maso nakrájíme nadrobno nebo v mixeru rozmixujete. Troubu si dopředu předehřejte. Zapékací misku vymažte tence tukem, dno zakryjeme plátky kedluben, posypte uzeným nebo šunkou, zaprašte strouhankou a strouhaným sýrem, znovu položte vrstvu kedluben, posypte zbytkem uzeného, zelenými bylinkami a tak. Takto připravený pekáček nechte ve předem vyhřáté troubě chvíli zapékat - asi 15 minut. V misce rozšlehejte vajíčko, přidejte šlehačku a vyšlehejte. Přelijte k rozpečené kedlubně a nechte ještě asi 20 minut zapéct - až bude povrch lehce zlatavý.