Postup přípravy receptu Zapékané roštěné po maďarsku:
Roštěnky naklepeme a po obvodu je nařízneme, aby se nekroutily. Plátky osolíme a jemně zaprášíme moukou.
Zeleninu nakrájíme na kousky. Citron nakrájíme na plátky a ty následně zbavíme jadérek.
Na rozpálenou pánev vložíme sádlo a když je rozhřáté, orestujeme na něm plátky masa. Roštěnky pak vyndáme, vložíme do zapékací misky a na výpek v pánvi přidáme připravenou zeleninu. Jemně ji orestujeme, podlijeme vodou, přidáme, pepř a papriku a vše dusíme doměkka.
Dušenou zeleninu přendáme z pánve do zapékací misky k roštěnkám. Do výpeku ze zeleniny a masa vmícháme zakysanou smetanu a lehce provaříme. K zelenině a masu přidáme kapary, plátky citronu a výpek se smetanou. Vše krátce zapečeme v troubě.
Fotky receptu Zapékané roštěné po maďarsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!