Postup přípravy receptu Zapékané zelné listy:
Zelí umyjeme a celou hlávku vložíme na několik minut do vroucí vody. Vyjmeme, opláchneme pod studenou vodou a opatrně oddělíme osm vrchních listů. Zbytek nakrájíme na nudličky společně s paprikou, osolíme a promícháme. Na zelné listy rozložíme náplň a zavineme. Do vymaštěného pekáče dáme nakrájené zelí a papriku, poskládáme naplněné listy, zalijeme protlakem rozmíchaným s vývarem, přikryjeme alobalem a ve vyhřáté troubě pečeme třicet minut. Potom odkryjeme, zalijeme smetanou rozšlehanou s moukou a vegetou, posypeme strouhaným sýrem a ještě patnáct minut zapékáme. Náplň: maso umeleme, přidáme rýži, vejce, drobně nakrájenou cibuli, strouhanku, černý pepř, provensálské koření, nasekanou nať a promícháme. Zapékané zelné listy podáváme s brambory.