Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapékaný pstruh:
2 rajčata
| sůl
| oliv. olej
| 250 ml smetana na vaření
| 4 pstruhy
| 1 bal. kroket
| 4 cibule
| pepř
| 1/2 citronu
| provensál. koření
| 1/2 kg brambor
| fritovací olej
Postup přípravy receptu Zapékaný pstruh:
Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
Na dno zapékací formy poklademe vrstvu cibule, na ni vrstvu brambor a přidáme na plátky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením nebo řeckými bylinkami.
Nakonec položíme dobře omyté a očištěné pstruhy osolené a zakapané olivovým olejem.
Naplněnou pečící formu vložíme do trouby a pečeme asi 50 minut při 160 °C. Před dokončením kolem ryb nalijeme smetanu na vaření a necháme ji prohřát.
Ve fritovacím hrnci si připravíme krokety.
Zapékaného pstruha servírujeme spolu s kroketami a s čerstvou i nakládanou zeleninou, pstruha ozdobíme plátky citronu. Vhodný je česnekový dresink.
Fotky receptu Zapékaný pstruh:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!