Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
3. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Meruňkový džem s pektogelem: Meruňky umeleme nebo pokrájíme na malé kousky a prudce vaříme asi 5 minut. Potom přidáme cukr smíchaný s pektogelem a vaříme ještě za stálého míchání 5 minut, Před koncem varu vmícháme kyselinu citrón ... …více»
|
3. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Malinový džem a pektogelem: Čisté zahradní maliny dáme do kastrolu a za stálého míchání prudce 3 minuty vaříme. Potom přidáme cukr smíchaný s pektinem a vaříme dalších 7 minut. Před ukončením varu vsypeme kyselinu citrónovou. Ho ... …více»
|
3. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Maliny ve vlastní šťávě: Očištěné zralé maliny opereme a necháhme okapat. Potom je plníme do sklenic a prosypáváme cukrem. Uzavřeme a sterilujeme. ... ... …více»
|
3. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Jeřabiny na způsob brusinek: Očištěné jeřabiny spařímee vroucí vodou a necháme krátce povařit. Potom je slijeme, vložíme do kastrolu, trochu podlijeme a zasypeme cukrem. Zahříváme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Pak pr ... …více»
|
3. 07. 2008 Zavařování Žádné hodnocení
Příprava receptu Zmrazené jahody: Zralé červené jahody opereme, odstraníme stopky a v jedné vrstvě narovnáme na tác a dáme do chladničky předmrazit. Když jsou částečně ztuhlé, plníme je do polyetylénových sáčků, z nich vytlačíme vzduc ... …více»
|
3. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Jahodová šťáva pařená: Drobné, pěkně zbarvené jahody očistíme a vložíme do porcelánové nádoby. Posypeme je pískovým cukrem a necháme asi 2 hodiny proslazovat. Pak přendáme do pařáku a paříme 2 hodiny. Šťávu plníme do čistýc ... …více»
|
3. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Třený rosol z jahod: Na 1 kg jahod 1 1/2 kg práškového cukru.
Očištěné drobné jahody zahradní nebo jahody lesní dobře rozmačkáme, přidáme prosátý cukr a třeme, dokud se cukr nerozpustí a jahodová směs nenapění. Potom p ... …více»
|
3. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Dýně s brusinkami: Na 1 l vody 400 g cukru
Sterilace : 1 l sklenice 20 minut při 80 °C
Očištěnou dýni nakrájíme na kostky a uvaříme v cukerném roztoku dopoloměkka. Potom ji navrstvíme střídavě s předem přebranými br ... …více»
|
3. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Dýňový kompot s citrónovou šťávou: Sterilace: 1 l sklenice 25 minut při 85 °C.
Zralou dýni oloupeme, rozkrojíme a odstraníme měkký vnitřek s jádry. Potom ji vroubkovaným nožem nakrájíme na kostky nebo proužky a vložíme do kastrolu. Po ... …více»
|
3. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Brusinky s loupanými švestkami: Přebrané, omyté a okapané brusinky vaříme s cukrem a kořením asi 10 minut. Pak brusinky vyjmeme a ve zbylé šťávě povaříme oloupané švestky, které rovněž vyjmeme ze šťávy. Potom na dno nahřátých skleni ... …více»
|