Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
14. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Jablečné čatní s cibulí: Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka. Obojí vložíme do hrnce, chvilku dusíme bez vody a pak zalijeme vodou s cukrem, přidáme ostatní přísady a necháme asi hodinu probublávat. Hotov ... …více»
|
14. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Čatní - čínské ovocné : Ovoce nakrájíme a dáme spolu s ostatními přísadami do hrnce. Pomalu vaříme dokud směs nezhoustne. Ihned plníme do sklenic a uchováváme v chladu. (Nebo je možno sterilovat asi 20 minut při 80c). ... ... …více»
|
11. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Švestková nutella: Švestky vypeckujte a uvařte doměkka, rozmixujte, přidejte cukr, kakao a nechte 24 hodin odležet. Můžete i dochutit rumem. Pak plňte do malých skleniček a sterilizujte 15 minut při 80 stupních. ... ... …více»
|
11. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Nakládaná červená paprika s olejem: Osladit podle chuti. Nejdřív vaříme nálev a do toho papriku doměkka. Plníme do sklenic, nahoru položím kolečko cibule. ... ... …více»
|
11. 07. 2008 Houbová jídla
Příprava receptu Toasty z hub: Houby necháme 10 minut povařit a propláchneme. Směs, skládající se ze všech přísad kromě hub, 20 minut podusíme a poté smícháme s houbami. Zavařujeme na 100°C. ... ... ... …více»
|
10. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Med z květů lípy: Přebrané květy i s květním lístkem namočíme do čtyř litrů vody s kyselinou citronovou, necháme 24 až 30 hodin louhovat. Pak je scedíme přes plátno a přivedeme k varu, do vařící směsi přidáváme cukr a ... …více»
|
10. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Hořčice z cibule, rajčat a paprik: Cibuli, papriky, rajčata a ostatní suroviny povaříme. Rozmixujeme a ještě teplé plníme do sklenic. ... ... …více»
|
9. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Švestky jako čerstvé: Oprané švestky vložíme do 5 l láhve. Z vody a cukru svaříme roztok. Horkým švestky zalijeme a necháme 10 min přikryté talířkem. Pak roztok slijeme a povaříme 5 min a opět jím zalijeme a necháme 5 min. ... …více»
|
9. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Marmeláda z rajčat a jablek: Rajčata a jablka poduste. Pak směs propasírujte. Přidejte cukr a vanilk. cukr. Vařte do zhoustnutí. Nakonec přidejte citr. šťávu a rum. Horké plňte do sklenic a zašroubujte. ... ... …více»
|
9. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Hruško-jablečná povidla: Hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme podobně
jako houby na sušení. Cca 600 - 700 g hrušek a 200 g cukru dáme
stranou. V průběhu krájení je postupně promícháme s octem a
cukrem. ... …více»
|