Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
8. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Čatní z rebarbory: Rebarboru očistíme, opláchneme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Vinný ocet přivedeme k varu a dáme do něj najemno nakrájenou cibuli, česnek a fíky, cukr, zázvor, hořč. prášek, pytlíček s kořením a reb ... …více»
|
8. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Marmeláda z černého rybízu bez vaření: Vylisovanou šťávu z rybízu smísíme s cukrem. Zamícháme až se cukr úplně rozpustí. Hned plníme do malých sleniček a zašroubujeme. Ukládáme v chladu a temnu. ... ... …více»
|
8. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Rychlý rybízový džem: Hodně zralý rybíz dáme doměkka vařit se stopkami. Pak jej prolisujeme sítem, přidáme cukr a vaříme 10 min. Nakonec přidáme kyselinu sorbovou. Horké plníme do sklenic. Navrch položíme kolečko alobalu n ... …více»
|
8. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Trvanlivá česneková pasta: Česnek umeleme a smícháme se solí. Necháme 1/2 hod, odležet. Rozpustíme tuk, vložíme do něj česnek a necháme na ohni, až se směs dobře prohřeje. Vlažnou pastou plníme malé skleničky. Víčka nasazujeme ... …více»
|
8. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Sterilované patizony s křenem: Malé patizony zbavíme stopky. Naskládáme je do sklenic a proložíme je křenem a koprem. Zalijeme horkým nálevem. Sterilujeme 20 min. při 80°C. ... ... …více»
|
8. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Sterilizované bílé zelí: Zelí nakrouháme. Zalijeme octem, vodou. Přidáme hořč. semínka a pyrosulfit. Promícháme. Necháme 3 týdny uležet. Pak je vymačkáme a plníme do sklenic. Nesmíme je příliš natlačit. Zalijeme je na 15 kg z ... …více»
|
8. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Sterilovaná zelená rajčata: Zelená rajčata nakrájíme na plátky, cibuli na nudličky. Zeleninu promícháme v míse. Směs nadáme do sklenic. Zlijeme studeným nálevem z vody, octa, soli, cukru. Do sklenic přímo vložíme koření. Sterilu ... …více»
|
8. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Zavařené brambory: Oloupané brambory rozkrájíme a vložíme do lahví se šroubovacím víčkem. Přidáme sůl, kmín a česnek. Sterilujeme při 100°C asi 1 hod. ... ... …více»
|
8. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Míchaná marmeláda: Ovoce rozmixujeme a smícháme s cukrem, uvaříme podle návodu na cukru. ... ... ... …více»
|
6. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Zavařování paprik: Cibuli nakrájíme na kroužky, očištěné papriky rozkrojíme na čtvrtky a pak na tenké nudličky. Čtyři litry vody, ocet a sůl uvedeme do varu, v cedníku postupně vložíme cibuli, papriky a vaříme 2 minuty ... …více»
|