Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
5. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Jahodový protlak: Jahody opláchneme, pečlivě očistíme a necháme dobře okapat. Nakrájíme je nadrobno a posypeme želírovacím cukrem. Rozmělníme je ponorným mixerem a plníme do horkých, suchých sterilních sklenic a neprod ... …více»
|
5. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Kořeněné hrušky: Oloupané hrušky po délce rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Ve 1/4 litru vody svaříme ocet (nejlépe vinný ), cukr a skořici. V tomto nálevu povaříme hrušky doměkka. Vyjmeme je, dáme do velké skleni ... ... …více»
|
4. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Meruňkový džem s rybízem : Meruňky křížem nakrojíme a spaříme vroucí vodou, Zchladíme je a sloupneme. Rozpůlíme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na kousky. Rybíz oplácheme, necháme okapat a bobule očešeme. Ovoce vložíme do ... …více»
|
3. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Rajská jablíčka v pikantním nálevu: Rajčata lze konzervovat oloupaná i ve slupce. Pokud je chceme nakládat oloupaná, můžeme využít mikrovlnné trouby.
Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny nebo silnější plátky. Pokud máme malá rajč ... …více»
|
3. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Houby v solném nálevu: Směs hub očistíme, opláchneme, pokrájíme na plátky a za stálého varu povaříme 4 minuty.
Pak je slijeme, propláchneme studenou vodou a plníme do připravených čistých sklenic. Během plnění prokládám ... …více»
|
3. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Rybízový džem s jahodami: Očištěné jahody prosypeme 200 g cukru a necháme do druhého dne. Potom šťávu z jahod slijeme, přidáme rybízovou dřeň a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Přidáme zbývající cukr a dále zahušťujeme ... …více»
|
3. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Kompot z červeného rybízu: Sterilace: 1 l sklenice 20 minut při 85 °C. 0,5 l sklenice 15 minut při 85 °C
Zralý a pevný rybíz opereme, necháme okapat a potom otrháme třapiny. Rybíz plníme do připravených sklenic a set ... ... …více»
|
3. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Reveň ve vlastní šťávě: Očištěnou reveň oloupeme, nakrájíme na kousky a vložíme do kastrolu s vroucí vodou, stáhneme z ohně a necháme chvíli stát. reveň ocedíme a necháme okapat. Potom ji skládáme do sklenic a prosypáváme cu ... …více»
|
3. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Ostružinový džem: Očištěné ostružiny prudce vaříme asi 3 minuty. Potom přidáme pískový cukr a vaříme za stálého míchání dalších 7 minut. Pektin nemusíme přidávat. Horký džem plníme do předehřátých sklenic a uzavřeme dv ... …více»
|
3. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Ostružinový kompot: sterilace : 1l sklenice 20 minut při 80°C
0,5 l sklenice 15 minut při 80°C
Na kompot používáme pouze velké pevné ostružiny. Přebereme je, opereme, zbavíme stopek a necháme okapat. Potom ... …více»
|