Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
3. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Angreštový džem s bezinkovou příchutí: Postupujeme stejně jako při běžné přípravě džemu.
Tedy:
Kuličky angreštu důkladně promyjeme a podusíme ve vodě doměkka. Necháme vychladnout, propasírujeme, vrátíme zpět do převařené vody a přisypeme ... …více»
|
1. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Plněné naložené lilky: Na 1 sklenici o objemu 3 l. Podélně, ne úplně nakrojené lilky opatrně vydlabeme. Povaříme je v páře asi 5 minut. Pak je přes noc necháme v chladu. Mrkev nastrouháme nahrubo, celer nakrájíme na kousky, ... …více»
|
1. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Minipatisonky ve slaném nálevu: Na 4 sklenice po 500 ml. Na nálev svaříme vodu a zamícháme do ní sůl. Malé patisony opláchneme, odřízneme stopky, urovnáme do sklenic, přidáme snítku kopru, půlku bobkového listu, trochu hořčičného se ... …více»
|
1. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Vypeckované višně v rumu: Višně omyjeme, vypeckujeme a dáme do velké zavařovací sklenice. Zasypeme cukrem a promícháme.
Višně poté zalijeme rumem tak, aby byly višně ponořené. Višně, které budou vyčnívat nad hladinu, začno ... …více»
|
1. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Kačíkův lahodný pomerančový džem: Pomeranče nejprve zbavíme slupky a navážíme přesně 1 kg čisté váhy pomerančů (beze slupky), jednotlivé dílky nakrájíme na malé kousky a vložíme do větší hrnce.
Gelfix promícháme s cukrem a poté zamíc ... …více»
|
1. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Fazolky ve sladkokyselém nálevu: Na 4 sklenice po 700 ml. Vodu převaříme, přimícháme ocet, sůl, cukr a umělé sladidlo. Paprikový lusk zbavíme stopky a jádřince, opláchneme a podélně nakrájíme na proužky. Z nevyzrálých fazolových lusk ... …více»
|
1. 07. 2008 Zavařování Žádné hodnocení
Příprava receptu Sterilovaný česnek: Na 3 sklenice po 250 ml. Ocet svaříme s vodou, cukrem a solí. Vaříme jen krátce, dokud se cukr nerozpustí. Do sklenic rozdělíme česnek, koření, kousky papriky. Zalijeme horkým nálevem, zavíčkujeme a s ... …více»
|
1. 07. 2008 Zavařování
Příprava receptu Naložený květák: Na 4 sklenice po 700 ml. Květák rozebereme na růžičky, důkladně omyjeme, dáme do vody s troškou kyseliny citrónové a 3 minuty povaříme. Potom jej scedíme. Mezitím svaříme vodu s cukrem, solí a kořením ... …více»
|
30. 06. 2008 Zavařování
Příprava receptu Naložené kedlubny k masu na grilu: Kedlubnu omyjeme, oloupeme a případně zbavíme dřevnaté
části. Potom je nakrájíme na plátky, které vaříme v osolené vodě skoro doměkka, slijeme a necháme odkapat. Ocet svaříme s vodou, přisypeme sůl a ... …více»
|
28. 06. 2008 Zavařování
Příprava receptu Brokolice a květák ve sladkokyselém nálevu : Zeleninu očistíme, rozebereme na růžičky, které propláchneme, vložíme do vroucí vody a 3 minuty povaříme, odcedíme a ihned propláchneme studenou vodou. Po okapání je naplníme do sklenic, přidáme 2-3 z ... …více»
|