![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
24. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vin de noix (víno ze zelených ořechů) : Do soudku s víkem dáme ořechy, rozkrájené na čtvrtiny, nalijeme víno, přidáme cukr, oříšek a vanilku. Dobře uzavřeme a uložíme na tmavé místo při pokojové teplotě. Necháme 50 dní a každé 2 týdy protře ... …více»
|
![]() |
24. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rybíz jinak - aneb rumu není nikdy dost : Rybíz dáme do pekáče, přidáme koření, zasypeme cukrem a zapečeme v troubě. Když cukr na povrchu zhnědne, opatrně zamícháme, přidáme rum, opět zamícháme a necháme asi 2 minuty probublat. Pak vyndáme ko ... …více»
|
![]() |
24. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládané plněné papriky po ázerbájdžánsku : Kapie střední velikosti seřízneme ve vzdálenosti 0,5 centimetru od stopky a jádřince odstraníme. Papriky ovaříme v osolené vodu po dobu 1-2 minuty, potom je naplníme směsí, připravenou z česneku, nadr ... …více»
|
![]() |
24. 06. 2008 Zavařování Žádné hodnocení
Příprava receptu Královská nakládaná zelenina (carska turšija) : Zelí nakrájíme na hrubo, mrkev na kolečka (2 mm), kapie na proužky, celer na plátečky (2 mm), nať na lístečky. Vše zamícháme s částí soli. Očistíme rajčatové papriky (vydlabeme semínka). Zbylou sůl, c ... …více»
|
![]() |
24. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marinovaná rajčata: Na 1 sklenici o objemu 750 ml. Slijeme nálev od mozzarelly a necháme si jej stranou. Sýr rozkrájíme na plátky, které posypeme bazalkou. Smícháme 4 lžíce nálevu ze sýra s olejem a octem. Osolíme a opep ... …více»
|
![]() |
24. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládaná rajčata: Na 1 sklenici o objemu 1,5 l. Rajčata otrháme od stopek, omyjeme a osušíme. Šalotky oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Připravíme si sklenice. Musí být čisté a suché. Svaříme ocet, vodu, sůl, cuk ... …více»
|
![]() |
24. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Angreštový rosol s rybízem: Na 8 sklenic po 250 ml. Angrešt a rybíz omyjeme. Odstraníme stopky, okvětí a rybízové bobulky otrháme od střapin. Ovoce vložíme do hrnce a rozmačkáme. Výslednou směs podlijeme vodou, uvedme do varu. ... …více»
|
![]() |
24. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Malinový rosol s jablky: Na 4 sklenice po 500 ml. Jablka omyjeme, rozkrojíme, odejmeme jádřince, které dáme stranou. Jablečnou dužinu rozdělíme na kostky, přidáme maliny a nahrubo rozmixujeme. Ovocnou směs dáme do kastrolu, ... …více»
|
![]() |
24. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Broskový džem: Broskve vypeckujeme a rozvaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Vychladlé broskve nakrájíme na kousky. Kousky broskví smícháme s asi 2 dcl scezené vody a želírovacím cukrem. Vše krátce povaříme. Když ... …více»
|
![]() |
24. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mirabelková povidla: Na 6 sklenic po 350 ml. Čisté a odpeckované mirabelky umeleme nebo rozmixujeme, dáme na pekáč, podlijeme vodou a začneme zahřívat. Důkladně omyjeme pomeranč a nastrouháme kůru. Asi po 15 minutách při ... …více»
|