Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
28. 06. 2008 Zavařování
Příprava receptu Nadívané papriky: Zelí očistíme na nakrájíme na nudličky, které v míse posypeme solí a cukrem. Rukama dobře promačkáme a necháme zhruba 2 hodiny odpočinout. Listy petrželky otrháme a omyjeme. Papriky omyjeme a těm, kte ... …více»
|
27. 06. 2008 Zavařování
Příprava receptu Zeleninová směs bez zavařování: Zelí nakrouháme, cibuli jemně nakrájíme, mrkve nahrubo nastrouháme, papriky, nejlépe červené, nakrájíme na kousky, přidáme ostatní a vše zamícháme. Deko neředíme a nasypeme ho celé, kdo nemá rád hodně ... …více»
|
27. 06. 2008 Zavařování
Příprava receptu Meruňkový džem s mátovou chutí: Umyté a vypeckované meruňky pokrájíme na hodně malé kousky. Odvážíme si jenom 500 g pokrájených meruněk a dáme je do hrnce, posypeme je želírovacím cukrem a promícháme. Vydlabeme dřeň z vanilkového lu ... …více»
|
27. 06. 2008 Zavařování
Příprava receptu Jemný rajčatový kečup: Vše rozvaříme na kaši, pak prolisujeme a vaříme do hustoty kečupu. Dvě minuty před dovařením přidáme cukr a ocet. Horký kečup naplníme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme 25 minut pri 85 stupních. ... …více»
|
27. 06. 2008 Zavařování
Příprava receptu Fazolové lusky ve slaném nálevu: Na zavařování se hodí mladé, masité a jemné lusky bez vláken, a to jak zelené, tak žluté. Pokud nejsou příliš dlouhé, skládáme je do sklenice celé a jen z nouze je překrájíme na kratší kusy. Lusky pře ... …více»
|
27. 06. 2008 Zavařování
Příprava receptu Babiččina cuketová čalamáda: Zelí nakrouháme nebo nakrájíme na proužky.
Cuketu rozdělíme na čvtrtky a nakrouháme na plátky.
Cibuli nakrájíme na kolečka.
Papriky nakrájíme na čtverečky.
Vše smícháme ve velké míse a plníme do ... …více»
|
27. 06. 2008 Zavařování
Příprava receptu Babiččina bezinková povidla: Bezinky rozvaříme na kaši, propasírujeme, přidáme cukr, nastrouhaný perník, med, šťávu z citrónu a rum. Vše povaříme, až jsou povidla hustá. Teplé nalijeme do skleniček a sterilujeme 10 -15 minut při ... …více»
|
27. 06. 2008 Zavařování
Příprava receptu Míchaná zelenina v olejovém nálevu: Zeleninu očistíme. Papriky, cukety a případně i okurky, pokud jsou větší, rozkrojíme. Vodu smícháme se solí, octem, kořením a sladidlem a přivedeme k varu. Přidáme zeleninu a krátce ji povaříme tak, a ... …více»
|
26. 06. 2008 Zavařování
Příprava receptu Brokolice a květák ve sladkokyselém nálevu (dia): Zeleninu očistíme, rozebereme na růžičky, které propláchneme, vložíme do vroucí vody a 3 minuty povaříme, odcedíme a ihned propláchneme studenou vodou. Po okapání je naplníme do sklenic, přidáme 2-3 z ... …více»
|
26. 06. 2008 Zavařování
Příprava receptu Houby nakládané se zeleninou: Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Pokud máme malé cibulky, necháme je vcelku. Mrkev oškrábeme a také rozkrájíme na kolečka, květák naporcujeme na maličké růžičky, feferonky ponecháme . ... …více»
|