![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
24. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablečný sirup: Na 5 lahví po 1 l. Do mísy nebo kastrolu dáme oloupaná jader zbavená a nastrouhaná jablka. Zakapeme citronem. Svaříme vodu s cukrem a připravenou masu zalijeme. Přiklopíme a necháme stát do druhého d ... …více»
|
![]() |
24. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Malinový sirup: Na 4 lahve po 500 ml. Maliny omyjeme a dáme do větší mísy nebo kastrolu. Rozmačkáme je vidličkou. Výslednou masu necháme, s občasným zamícháním, 4 hodiny v teple. Směs nalijeme do sáčku a necháme vyk ... …více»
|
![]() |
24. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Broskvové čatní: Oloupeme a vypeckujeme broskve a nakrájíme je na čtvrtky. Cukr svaříme v octu, přidáme broskve a všechny ostatní přísady a necháme bublat. Když směs zhoustne téměr na pastu, necháme vychladnou a plním ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Okurkový salát sterilovaný: Nastrouháme neoloupané okurky na kolečka, přidáme pokrájenou cibuli a sůl, necháme dvě hodiny odležet. Pak slijeme vodu, přidáme uvařený nálev z octa, cukru, koření a semínka. Přidáme 2 najemno nakráj ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sterilovaná čalamáda: Zeleninu najemno nakrájíme, smícháme, přidáme ostatní suroviny a necháme v kýblu do druhého dne odležet. Pak naplníme do sklenic /20 menších středních/ a sterilujeme na 200 st. v troubě na plechu ... ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládané houby se zeleninou: Uvaříme nálev. Houby ovaříme, prolejem studenou vodou, přidáme papriku a cibuli, chvíli podusíme. Dáme do sklenic, zalijeme nálevem a sterilujeme asi 30 minut na plechu v troubě s trochou vody na 200 ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nálev na houby: Očištěné houby nakrájíme, povaříme 5 minut, propláchneme studenou vodou a dáme do sklenic, zalijeme nálevem a zavaříme asi 30 minut na plechu s trochou studené vody v troubě na 200 st. ... ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Paprikovo-houbová pomazánka: Houby, papriku a cibuli pokrájené podusíme. Přidáme olej, vegetu a kečup, pokud není česnekový, stačí k obyčejnému přidat paličku česneku. Dáme do skleniček a sterilujeme 20 - 25 minut v troubě na ple ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lečo na zimu: Zeleninu pokrájíme, promícháme v kýblu, je plný. Podusíme. Naplníme 10 velkých sklenic, sterilujeme. ... ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelenina na topinky: Zelenina se pomele na mlýnku, přidají se ostatní přísady a vaří se 90 minut za stálého míchání, horké plníme do sklenic, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru nebo sterilujeme /není nutné /.
... ... …více»
|