Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Likér ořechovka - nejoblíbenější recepty |
11. 06. 2008 Zavařování
Příprava receptu Jeřabinový kompot s jablky: Jeřabiny otrháme od třapin a stopek, dobře vypereme ve studené vodě, krátce povaříme (asi 5 minut), zcedíme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Cukr rozpustíme ve vodě, tímto nálevem jeřab ... …více»
|
11. 06. 2008 Zavařování
Příprava receptu Třešňové slatko: Cukr dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme svařit na nit, vhodíme odpeckované třešně (můžeme přidat i několik koleček citrónu) a vaříme až ovoce dostane skelný vzhled a šťáva je hustá. Pak slatko pl ... …více»
|
11. 06. 2008 Zavařování
Příprava receptu Švestky v rumu: Cukr dáme do hrnce, přilijeme vodu, promícháme a dáme vařit. Do vařícího roztoku vhazujeme omyté švestky. Jakmile puknou, vybíráme je lžící na mísu. Necháme vychladnout a pak je dáváme do sklenic. Zby ... …více»
|
10. 06. 2008 Zavařování
Příprava receptu Ananasové čatní: Do kastrolu dáme ocet s kořením, cukrem a trochou džusu. Vše na mírném ohni vaříme, až se cukr rozpustí a pak hmotu svaříme asi o třetinu.
Zatím oloupeme velké ananasy, vykrojíme tvrdý střed a duž ... …více»
|
10. 06. 2008 Zavařování
Příprava receptu Nevařená marmeláda z černého rybízu: Přebraný opláchnutý rybíz prolisujeme. Šťávu odvážíme, na 1 kg šťávy dáme 1,5 kg cukru, který v ní dokonale rozmícháme. Pak směs plníme do skleniček a ovážeme celofánem nebo upevníme víčky. Uložíme v ... …více»
|
9. 06. 2008 Zavařování
Příprava receptu Angreštová marmeláda: Vyzrálý angrešt zbavíme stopek a okvětí. Dobře vypereme ve studené vodě, dáme do hrnce, zalijeme sběračkou vody a rozvaříme. Rozvařený angrešt přelisujeme přes síto a tuto šťávu ještě 10 minut povařím ... …více»
|
5. 06. 2008 Zavařování Žádné hodnocení
Příprava receptu Japonská nakládaná zelenina: Do hlubšího hrnce nebo plastikového kbelíčku dáme vrstvu rozdrobeného chleba (2 cm), silně osolíme a zalijeme sklenkou piva. Na tuto vrstvu rozložíme zeleninu. Vrstvy klademe na sebe až nahoru. Zakryj ... …více»
|
5. 06. 2008 Zavařování
Příprava receptu Pikantní červená řepa s křenem: Řepu omyjeme a uvaříme v 2,5 l vody ve které jsme rozpustili kysel. citronovou. Vaříme 35 min. Necháme vychladnout a nakrájíme nebo nastrouháme. Přidáme nastrouhaný křen a důkladně promícháme. Vodu, v ... …více»
|
5. 06. 2008 Zavařování
Příprava receptu Hruškové želé: Hrušky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky, které rozmixujeme nebo umeleme. Rozmixovanou směs dáme do hrnce a vmícháme šťávu z půl citronu a hřrbíčky. Obsah sáčku Gelfix smícháme se dvěma lžícemi ... …více»
|
5. 06. 2008 Zavařování
Příprava receptu Pizzaiola rajčatová omáčka na pizzu: Cibuli a česnek očistíme a najemno nasekáme. Potom očistíme celer, řapíkatý celer umyjeme a oba nakrájíme najemno. Olej zahřejeme a podusíme na něm nakrájenou zeleninu. Přidáme nakrájená rajčata, prot ... …více»
|