![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
23. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marmeláda na pánvi: Ovoce pokrájet, prosypat cukrem, pomačkat, nechat odstát 24 hodin. Potom na teflonové pánvi postupně vaříme asi 2 velké šufany /naběračky/ a mícháme vařečkou asi 12-15 minut, horké lejeme do sklenic, ... …více»
|
![]() |
21. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mrkvovo-meruňkový džem: Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Přendáme do kastrolu, podlijeme trochou vody a dusíme asi 45 minut. Pak přidáme vypeckované meruňky a společně vaříme bez cukru, aby se marmeláda nepř ... …více»
|
![]() |
21. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kompot z vinných hroznů: Vybíráme ovoce s pevnou slupkou. Hrozny opereme, otrháme, vadné kuličky odstraníme, setřeseme do sklenic a zalijeme teplým nálevem. Sterilizujeme 30 minut při 75 °C. ... ... …více»
|
![]() |
18. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablečná čokoládová pomazánka: Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců v cca 0,2 l vody rozvaříme. Pak je rozmixujeme, přidáme ostatní suroviny a krátce povaříme. Sterilujeme 20 min. při 85°C. ... …více»
|
![]() |
18. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí meruňkový džem z Burgundska: 1. Půlky meruněk rozkrojte ještě na dva nebo tři kousky a ty vložte do hluboké mísy. Přimíchejte zázvor i cukr, přikryjte a nechte přes noc na chladném místě.
2. Směs přemístěte do velkého hrnce s ... …více»
|
![]() |
17. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Želé z růží : Očistěné květy z voňavých, nestříkaných růží nasypeme do velké sklenice, zalijeme vínem, uzavřeme a necháme 24 hodin odstát. Poté nalijeme do kastrolu, uvedeme do varu. Odstavíme a přecedíme. Voňavé v ... …více»
|
![]() |
17. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kukuřičky s hráškem, paprikou a mrkvičkami: Na nálev svaříme vodu, ocet, cukr a sůl. Kukuřičky povaříme ve slané vodě, slijeme a necháme vychladnout. Očištěnou papriku nakrájíme na proužky. Hrášek a mrkvičku propláchneme vodou. Sklenice naplním ... …více»
|
![]() |
17. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hrášek s mrkví, zrnky kukuřice a cibulkami: Očištěné mrkvičky, oloupané cibulky, hrášek a kukuřičná zrnka propláchneme vodou a necháme odkapat. Nálev z Deka připravíme podle návodu na obalu. Přidáme do něj kyselinu citronovou, ocet a trochu sol ... …více»
|
![]() |
14. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pyré z černého rybízu: Rozpis je na 4 sklenice po 250 ml. Příprava zastudena: Rybíz opláchneme a dáme dobře okapat. Vidličkou uvolníme bobule ze svazku. Rozmixujeme je s želírovacím cukrem. Mícháme šlehačem asi 15 minut, do ... …více»
|
![]() |
12. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cibulka ve sladkokyselém nálevu: Vodu nalijeme do velkého hrnce, přilijeme ocet a přidáme cukr a sůl. Vše rozmícháme a dáme vařit. Do vařícího nálevu vsypeme zrnka sacharinu, zamícháme, necháme přejít var a odstavíme. Oloupané a oplá ... …více»
|