![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
23. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládaná kapie: Očištěné rozčtvrcené papriky ponoříme do horké vody na chvíli, změknou a pak je dáme do skleniček. Zalijeme Dekem /deko uvaříme ve vodě, kde se vařily kapie/ a dáme do každé skleničky 1 lžičku oleje . ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí nálev na okurky: Všechny ingredience svaříme. Do sklenic dáme očištěné okurky, mrkev, cibuli, kopr, zalijeme horkým nálevem, zavíčkujeme a zavařujeme v troubě na plechu s trochou vody asi 1/2 hodiny na 200 stupňů.
. ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zavařujeme ovoce: Cukr rozvaříme, zalijeme ovoce ve sklenicích, zavíčkujeme a zavařujeme na plechu s trochou vody v troubě na 200 stupňů asi 20 minut. ... ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zavařování domácích klobás: Klobásy dáme do sklenic, zalijeme asi do poloviny horkou vodou, zavíčkujeme a necháme zavařovat asi 1 hodinu na plechu s trochou vody v troubě na 200 stupňů. Na druhý den opakujeme. Uchováváme v chlad ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sušené švestky s hruškami v alkoholu: Do čistě vymyté a vysušené sklenice vložíme střídavě sušené švestky, na kolečka nakrájené limetky a sušené hrušky. Ovoce nalijeme cinzanem nebo čistým neochuceným alkoholem (můžem použít vodku, slivov ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kořeněný rosol s hroznovým vínem: Jablečnou šťávu spolu s kořením a octem přivedeme k varu. Přidáme rozpůlené kuličky hroznového vína a želírovací cukr a za občasného míchání vaříme asi 5 minut. Horký rosol naplníme do nahřátých sklen ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Borůvkový džem ve vlastní šťávě: Přebrané borůvky zbavené listů promícháme lehce s cukrem a necháme hodinu odležet, až pustí šťávu. Sladké borůvky naplníme do čistých, vypařených a vychladlých sklenic a důkladně je uzavřeme víčky. Na ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Voňavá malinová marmeláda: Maliny přebereme a zbavíme stopek a okvětníků. Čast jich dáme stranou a zbytek rozmačkáme v hrnci a pomalu přivedeme k varu. přidáme citronovou šťávu a vaříme asi 4 minuty. Pak po částech přidáme želí ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žahour z červeného rybízu - nevařený džem: Dobře omytý a očistěný rybíz bez stopek dáme do větší mísy a vařečekou jej důkladně rozmačkáme. Posypeme cukrem a pomocí čisté vařečky rybíz trpělivě třeme minimálně 20 minut, dokud nazačneme marmelád ... …více»
|
![]() |
23. 06. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Limetková zavařenina s růžovými poupátky: Jednu limetku oloupeme a nakrájíme na tenké kolečka. Z ostatních vymačkáme šťávu a zředíme jí vodou tak, abychm získali asi 0,75l tekutiny. Tu pak svaříme s oběma druhy cukru, které jsme smíchali, a r ... …více»
|