Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
16. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Višňový kompot: Cukr zalejeme vodou a uvedeme do varu. Višně zbavíme stopek, omyjeme, vhodíme do vařícího roztoku a necháme přejít varem. Potom odstavíme, zakryjeme a necháme vychladnout. ... ... ... …více»
|
16. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Rychlá marmeláda z rybízu: Rybíz se stopkami rozvaříme s 20 dkg cukru, teplé přecedíme přes sítko, přidáme 1 kg cukru, zamícháme a ihned dáváme do sklenic, které otočíme dnem vzhůru na 5 min. Je to vynikající marmeláda a hlavně ... …více»
|
14. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Marmeláda z jablek a jeřabin: Přebrané jedlé jeřabiny beze stopek několik minut povaříme v oslazené vodě. Angrešty omyjeme, očistíme a v misce rozmačkáme, přidáme k povařeným jeřabinám a vše smícháme s rozmixovanými jablky. Povaří ... …více»
|
14. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Pruhovaná marmeláda: Čistou sklenici naplníme do poloviny jedním druhem zavařeniny (džem s malinami), necháme dobře ztuhnout a poté opatrně přilijeme horkou druhou zavařeninu (kiwi džem). Sklenici uzavřeme. Samozřejmě, že ... …více»
|
14. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Marmeláda s ostružinami: Ostružiny rozmačkáme nebo je vylisujeme v mlýnku na ovoce, smícháme s jablečným pyré a za stálého míchání přivedeme k varu. Po několika minutách přidáme cukr a šťávu z citronu a ještě 5 minut povařím ... …více»
|
14. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Ocet ochucený jablky: Malá kyselá jablíčka a jablečné slupky dáme do vysokých lahví nebo sklenic a zalijeme vinným octem. Necháme několik dní stát na slunci. Kvalitní jemný ocet získá říznější chuť a je výborný k nakládání ... …více»
|
14. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Džem se švestkami: Švestky omyjeme, rozpůlíme, vyndáme pecky a plody pokrájíme na kostičky. Jablečné pyré přivedeme za stálého míchání k varu, přisypeme pokrájené švestky, za stálého míchání přidáme po částech cukr. S ... …více»
|
14. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Džem s broskvemi: Dobře omyté broskve nakrájíme na plátky (nemusíme je loupat, loupání je nutné jen pro malé děti a diabetiky). Jablečné pyré přivedeme za stálého míchání k varu, přisypeme broskve, za stálého míchání p ... …více»
|
14. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Džem s broskvemi a jahodami: Jablečné pyré přivedeme za stálého míchání k varu, přisypeme opláchnuté a očištěné jahody, oloupané broskve, za stálého míchání přidáme po částech cukr. S cukrem vaříme ještě asi 5 minut. Horký džem n ... …více»
|
14. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Džem s malinami: Jablečné pyré přivedeme za stálého míchání k varu, přisypeme opláchnuté a očištěné maliny, za stálého míchání přidáme po částech cukr. S cukrem vaříme ještě asi 5 minut. Horký džem nalijeme do čistých ... …více»
|