Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
14. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Džem z kiwi: Oloupaná kiwi nakrájíme na plátky. Jablečné pyré přivedeme za stálého míchání k varu, přidáme kiwi, za stálého míchání přidáme po částech cukr. S cukrem vaříme ještě asi 5 minut. Horký džem nalijeme d ... …více»
|
14. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Zeleninová směs pod maso: Očištěnou zeleninu umeleme na masovém mlýnku, přidáme olej, ocet, cukr, sůl a pepř, vaříme minimálně 1 hodinu. Ještě horké plníme do sklenic a sterilujeme 15-20 minut při 80 stupních. Používáme samotn ... …více»
|
14. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Kompot z malin a ostružin: Zralé maliny a ostružiny očistíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Ovoce vložíme do čistých zavařovacích sklenic, prosypeme krystalovým cukrem a necháme půl dne slehnout. Doplníme dalším . ... …více»
|
14. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Angreštový kompot: Tvrdší angrešt opereme a dáme na cedník okapat. Ostrým nožem zbavíme bobule okvětí i stopky a vkládáme je do mísy. Potom větší jehlou (špendlíkem) bobule propícháme a plníme jimi sklenice. Protřepeme, ... …více»
|
14. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Rybízová šťáva: Vyzrálý rybíz vložíme po částech do širokého cedníku a pod tekoucí vodou ho opláchneme a necháme okapat. Potom jej i se stopkami umeleme v mlýnku na ovoce. Získanou šťávu smícháme ve větší porcelánové ... …více»
|
14. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Čertova ostrá čalamáda: Zeleninu umeleme na masovém mlýnku, přidáme koření a hodinu vaříme. Plníme do zavařovacích sklenic a další hodinu sterilujeme při 80 °C. Používá se jako pikantní příloha k masům.
... ... …více»
|
12. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Sterilizované ředkvičky: Z Deka dle návodu uvaříme sladkokyselý nálev, do kterého přidáme kousek bobkového listu, hřebíčky a sacharinu tak, abychom dosáhli příjemné sladkokyselé chuti.
Očištěné a omyté červené ředkvičky nelo ... …více»
|
11. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Žampiónová směs pod maso: Cibuli osmažíme, přidáme nakrájené papriky, žampiony, koření, kečup, sůl, ocet a nakonec prolisovaný stroužek česneku.
Směs zavařujeme 20 min na 85 °C.
Směs můžete zavařit i bez kečupu.
... ... …více»
|
11. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Rajčatový česnek: Na masovém mlýnku pomeleme 1 kg rajčat se 150 g česneku, přidáme 70 g soli, dobře promícháme a plníme do skleniček. Zavíčkujeme a uložíme na zimu. Používáme na všechno, tak jako česnek a nekazí se. . ... …více»
|
10. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Mexický salát do skleniček: Papriky, cibule, olej, ocet, cukr a nakladač dusíme 1/2 hodiny. Rajčata se přidají později (dusí se také). Poté všechno odstavíme. Přidáme uvařené fazole, vše dáme do flašek a ... ... …více»
|