![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
18. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hříbky ve vlastní šťávě: Očištěné hříbky dáme do kastrolu. Pomalu zahříváme, až pustí šťávu. Šťávu sebereme do šálků. Hříbky dáme do zavařovacích sklenic a šťávou zalijeme. Uzavřeme a dáme sterilizovat ( použijeme tlakový hr ... …více»
|
![]() |
18. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hříbky v soli: Hříbky očistíme. Pak je dáme na 3 minuty do osolené vody ( 15 g na 1 l vody). Necháme okapat a oušíme. Naplníme jimi zavařovací sklenice a posypeme nahrubo drcené soli. Před použitím houby opláchneme ... …více»
|
![]() |
18. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hříbky v olivovém oleji: Hříbky očistíme a zprudka opečeme na pánvi. Po 5 minutách je vyndáme, necháme okapat a nasolíme. Vložíme je do zavařovacích sklenic a zalijeme olivovým olejem. Uzavřeme a necháme v chladu. ... ... …více»
|
![]() |
17. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí játrová paštika: Opláchnutá a odblaněná játra umeleme spolu s bůčkem. Přidáme pepř, česnek, rozšlehaná vejce, osolíme a dobře promícháme. Směs rozdělíme do vymytých menších zavařovacích sklenic, horní třetina každé sk ... …více»
|
![]() |
17. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pomazánka z hříbků na topinky: Hříbky povaříme ve slané vodě. Vodu slijeme a dle potřeby přidáváme do pomazánky. Hříbky jemně pokrájíme nebo pomeleme na masovém mlýnku. Cibuli nakrájíme a osmahneme dorůžova na sádle, potom přidáme ... …více»
|
![]() |
17. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houbová pomazánka na toasty: Houby povaříme, propláchneme studenou vodou a semeleme nebo rozmixujeme. Papriku s cibulí nakrájíme a podusíme doměkka. Přidáme koření a ostatní pochutiny a dobře rozmixujeme, aby vznikla kašovitá hmo ... …více»
|
![]() |
17. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablko - pomerančové želé se sušenými švestkami: Na 3 sklenice po 350 ml. Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a navážíme 900 g, které nakrájíme na malé kousky. Přidáme citronovou šťávu, nové koření a vodu a lehce povaříme, asi 3 minuty. Směs ... …více»
|
![]() |
17. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládané okurky s estragonem: Na 4 sklenice po 250 ml. Okurky omyjeme, necháme okapat a poté promícháme se solí a necháme přes noc sůl natáhnout. Okurky rozdělíme do sklenic společně s bylinkami, kořením, cibulí. Do každé sklenic ... …více»
|
![]() |
17. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Meruňkový kompot s meruňkovicí: Na 4 sklenice po 250 ml. Meruňky rozkrájíme na čtvrtky a rozdělíme do sklenic. Do každé sklenice nasypeme na špičku nože jedlé sody a pomůcky ke konzervování. Vodu vaříme s kyselinou citronovou a cuk ... …více»
|
![]() |
17. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Švestkový kompot se skořicí: Na 4 sklenice po 250 ml. Švestky nakrájíme na libovolně velké kousky a rozdělíme je do sklenic. Do každé sklenice nasypeme na špičku nože skořice a pomůcky ke konzervování. Svaříme vodu s cukrem a oc ... …více»
|