Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
3. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Adžika: Rajčata umeleme a vaříme s octem, olejem, bobkovým listem, solí, cukrem, pepřem 90 minut. Poté přidáme jadřinců zbavené umleté papriky, i feferonky (ty melu i s jadřincem) a vaříme dalších 90 minut. N ... …více»
|
3. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Jahodová marmeláda s likérem: Jahody opereme, odstopkujeme, rozpůlíme, smícháme s želírovacím cukrem (dbáme návodu na obalu, použití je různé podle jednotlivých výrobců) a citrónovou kůrou. Nejméně tři hodiny, lépe přes noc, je ne ... …více»
|
3. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Med z květů pampelišky: Květy několikrát důkladně omyjeme. Citrón omyjeme, nakrájíme na malé kousky a povaříme s květy asi 15 minut. Necháme 24 hodin stát, pak tekutinu přecedíme přes plátno a filtrát vaříme asi 2 hodiny s c ... …více»
|
2. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Pikantní čalamáda ze zelí: Zeleninu nastrouháme na nudličky. Vše důkladně promícháme, dejte do hrnce a zalijte vodou, octem, olejem, sůli a pepřem. Směs vařit asi 5-7 min. Potom jí naplníme do sklenic a sterilujeme 10 min. při ... …více»
|
2. 05. 2008 Zavařování
Příprava receptu Okurky rychlokvašky: Do 5 litrové láhve vkládáme očištěné a vidličkou propíchané okurky, prokládáme je koprem, listím a občas přidáme i česnek. Můžeme přidat i plátky křenu nebo na prstýnky nakrájenou cibuli. Vše zalijeme ... …více»
|
30. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Letní kuličkový džem (z jahod, ostružin, borůvek a rybízu) : Ovoce omyjte a odstraňte stopky. Všechno ovoce umístěte do velkého hrnce společně s vodou a přiveďte k varu. Vařte za stálého míchání 10 až 15 minut. Přidejte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Pot ... …více»
|
30. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Sladkokyselé okurky: Vodu zahřejeme asi na 80 stupňů Celsia (nevařit), přidáme sůl, cukr, sacharin a nakonec ocet. Roztok promícháme a teplým zalijeme okurky.
Na dno sklenice dáme koření, kopr, křen, mrkev a cibuli. . ... …více»
|
27. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Rybíz místo brusinek: Citron nakrájíme na drobno. Rybíz dáme na hluboký plech, posypeme skořicí a dalším kořením, citronem a zasypeme cukrem. Dáme rozpéct asi 25-30 min. Po vytažení vmícháme rum a ještě teplé ... ... …více»
|
27. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Kečup-čili nos: Všechny ingredience povaříme a rozmixujeme. Teplé naplníme do lahví nebo sklenic a otočíme dnem vzhůru do vychladnutí. ... ... …více»
|
26. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Gigant - čalamáda z kedlubny: Kedlubny a mrkev oškrábeme, nastrouháme nahrubo. Papriku a cibuli nakrájíme na proužky. Do dvou litrů vody přidáme ocet, cukr, deko a uvaříme nálev. Zeleninu dobře promícháme, natlačíme do sklenic ... ... …více»
|