Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
9. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Zbojnická pomazánka: Na masovém strojku umeleme rajčata, papriky, cibule, česnek, feferonky a vepř. maso.
K této směsi přidáme olej, Deko a vše vaříme asi 2,5 hodiny. Plníme do skleniček od přesnídávky a 20 minut sterilu ... …více»
|
8. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Nejrychlejší meruňkový džem: Vyzrálé meruňky vložíme na 2 min. do vroucí vody. Pak je vložíme do ledové vody, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme pecky. Meruňky rozmixujeme s korunním cukrem, přidáme citrón. šťávu. V hrnci přivedeme ... …více»
|
8. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Džem z jahod a švestek: Očištěné, omyté jahody nakrájíme nebo namačkáme mačkadlem na brambory. Švestky omyté, vypeckované rozmixujeme vložíme do nízkého, širokého kastrolu. Z připraveného curu odebereme 2-3 lžíce, ... ... …více»
|
7. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Hříbky s paprikami v kyselém nálevu: Houby dobře očistíme, opláchneme, malé hříbečky necháme celé a velké nakrájíme na větší kousky. Povaříme je asi 5 minut v osolené vodě. Potom je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Kapie opláchneme ... …více»
|
6. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Červená řepa na kyselo: Očistíme červenou řepu, uvaříme doměkka. Uvaříme dle návodu nálev jako na okurky, trochu kyselejší /řepa je sladká/. Řepu oloupáme a buď nastrouháme na struhadle na větší nudličky nebo nakrájíme na ko ... …více»
|
6. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Zavařené okurky : Do každé sklenice vložíme okurky, přidáme kousek kopru, pár koleček mrkve a cibule a vložíme koření.
No zahřáté vody přidáme sůl, cukr a ocet a povaříme. Po povaření zalíváme každou sklenici okurek. ... …více»
|
6. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Vločkové pečenáče: Vločky zalejeme půl litrem vody a necháme 1 hod bobtnat, potom 5 min vaříme. Po vychladnutí přidáme smaženou cibulku a ostatní přísady a necháme 30 min stát. Poté uděláme kuličky, obalíme ve strouhanc ... …více»
|
3. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Ďábelské tousty: Deko si vysypeme do misky a vybereme koření. Všechny ingredience umeleme na masovém strojku a 20 minut dusíme. Maso z konzerv umeleme a zamícháme do dušené zeleniny. Ještě chvíli společně dusíme, ... ... …více»
|
3. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Pálivá příloha: Zeleninu umeleme na masovém mlýnku, přidáme koření a hodinu vaříme. Plníme do zavařovacích sklenic a další hodinu sterilujeme při 80 °C. Používá se jako pikantní příloha k masům.
... ... …více»
|
2. 04. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Kvašené kedlubny: Kedlubny oloupeme a nakrouháme na nudličky, přidáme sůl, cukr, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme 2 hod. odležet. Do sklenice dáme na dno snítku kopru, 1 nové koření, 5 celých pepřů a natlačíme získ ... …více»
|