Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
2. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Med tří bylin: Oprané květy podbělu, pampelišky a jitrocele dáme vařit do vody na 15 minut. Přidáme na kolečka pokrájený citron bez pecek. Odstavíme a necháme 24 hodin louhovat při pokojové teplotě. Po této době šťá ... …více»
|
2. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Džem z hrušek a ananasu: Oloupané a očištěné hrušky nakrájíme a dusíme 5-10 minut doměkka, přidáme na kostičky pokrájený ananas, plátky oloupané limetky a šťávu z druhé limetky. Přivedeme k varu, za stálého míchání přidáme cu ... …více»
|
2. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Meruňkovo-angreštový džem: Meruňky vypeckujeme, společně s angreštem je umeleme a asi 15 minut povaříme. Postupně přidáváme cukr a podle návodu na sáčku i Pektogel. Nakonec ochutíme rumem. Plníme do sklenic, dobře uzavřeme a st ... …více»
|
2. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Pomerančový džem pro hlubokou kapsu: Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem, nastrouhanou kůrou z dobře omytých pomerančů a citronovou šťávou a necháme 24 hodiny odležet. Poté je povaříme, přidáme pomerančovou šťávu a vaříme do zhoustnutí. ... …více»
|
2. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Povidlová směs: Jablka a hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců, švestky vypeckujeme, vše společně umeleme, smícháme s octem a necháme do druhého dne odležet. Druhý den za stálého míchání povaříme do zhoustnutí, přidáme ... …více»
|
2. 04. 2008 Zavařování
Příprava receptu Rybíz v mrkvi: Mrkev jemně nastrouháme, přidáme vodu a cukr a asi 5 minut povaříme. Přidáme rybíz, přivedeme k varu a naplníme do sklenic. Sterilujeme 20 minut při teplotě 90 stupňů Celsia. ... ... …více»
|
28. 03. 2008 Zavařování
Příprava receptu Sádlo a škvarky: Sádlo nakrájím na kostky a vložím do vyššího hrnce, podliju mlékem a škvařím dokud škvarky nezezlátnou. Je nutné to hlídat a míchat!!!, aby se sádlo nepřepálilo. Škvarky odeberu do sítky a důkladně je ... …více»
|
28. 03. 2008 Zavařování
Příprava receptu Zeleninová pomazánka k masu: Zeleninu umeleme. Dusíme ji 20 min. Pak přidáme Deko, cukr a ocet. Necháme ještě přejít varem. Horké naplníme do sklenic a 20 min. sterilizujeme. ... ... ... …více»
|
27. 03. 2008 Zavařování
Příprava receptu Indický zeleninový salát: Cibuli a zeleninu pokrájíme nadrobno, přidáme ocet, cukr, koření a rozinky. Povaříme 20 minut, po vychladnutí plníme do čistých sklenic, dobře uzavřeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85°C. Podávám ... …více»
|
27. 03. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Zavařená cuketová pochoutka: Jemně pokrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji. Přidáme na kostičky pokrájenou cuketu, sojovou omáčku, koření a dusíme asi půl hodiny. Nakonec vmícháme kečup a ještě 10 minut dusíme. Plníme do či ... …více»
|