![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
11. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Třezalkový med: 4 hrsti čerstvých květů třezalky, které prosypeme přírodním třtinovým cukrem a pokapeme šťávou z jednoho citronu. Vše promícháme a necháme na chladném místě 15 hodin odležet. Potom zalijeme 1/2 litru ... …více»
|
![]() |
11. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninové čatní: Oloupaná rajčata a jablka bez jádřinců nakrájíme na kousky. Rozinky opláchneme a necháme okapat. Rajčata, jablka, rozinky, nakrájenou cibuli a papriky umeleme. Ke směsi přidáme cukr, ocet, hořčičná se ... …více»
|
![]() |
11. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čatní z tykve a rajčat: Tykev a oloupaná rajčata nakrájíme na plátky. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, podlijeme trochou vody a dusíme do změknutí. Potom přidáme nakrájené rozinky, sůl, koření, cukr a vaříme do zhoustnutí ... …více»
|
![]() |
11. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zavařená ďábelská pomazánka: Rajčata, papriky, cibule, česnek a feferonky nakrájíme, přidáme ocet, cukr, sůl a podusíme. Po vychlazení zeleninu rozmixujeme i s hovězím masem. Do směsi přidáme olej, nadrobno nakrájený lančmít a va ... …více»
|
![]() |
11. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pálivec z tykve: Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na plátky nakrájený česnek, na kostky nakrájenou tykev, rajčatový protlak, sójovou omáčku, masox, koření, sůl a 30 minut dusíme doměkka. Nakonec př ... …více»
|
![]() |
11. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zavařené cukety po orientálsku: Na oleji osmahneme na plátky nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené cukety, okořeníme, vmícháme rajčatový protlak, omáčky a polévkové koření, podle chuti osolíme. Zvolna ... …více»
|
![]() |
11. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pikantní kečup: Nakrájená rajčata, jablka bez jádřinců, nakolečka nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a koření pod pokličkou rychle uvedeme do varu a zvolna rozdusíme. Směs rozmixujeme, doplníme solí, cukrem, octem ... …více»
|
![]() |
11. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jemný kečup: Nakrájená rajčata, jablka bez jádřinců, na kolečka nakrájenou cibuli a koření pod pokličkou rychle uvedeme do varu a zvolna rozdusíme. Směs rozmixujeme, doplníme solí, cukrem, octem a zvolna dusíme do ... …více»
|
![]() |
11. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čertovská omáčka: Rajčata oloupeme a nakrájíme. Přidáme nakrájené papriky, cibuli, nadrobno nakrájené feferonky, prolisovaný česnek, cukr, sůl, ocet, olej a podusíme doměkka. Směs dochutíme hořčicí, drceným pepřem a na ... …více»
|
![]() |
11. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí rajčatový protlak: Nakrájené rajčata asi 10 minut dusíme, pak je propasírujeme a ještě dalších 10 minut vaříme. Protlak osolíme, okořeníme, dáme do spodní části trouby a při teplotě asi 150 stupňů necháme odpařovat, dok ... …více»
|