![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
5. 12. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kompot z vařených jeřabin: Oprané a otrhané jeřabiny uvařte v cukrovém roztoku do svraštění malviček. Vařenými jeřabinami naplňte sklenice, zalijte vývarem a rychle uzavřete, popř. pasterujte při 95°C. ... ... …více»
|
![]() |
5. 12. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kompot ze syrových jeřabin: Jeřabiny otrhejte od stopek a zalijte cukerným roztokem. Pasterujte 20 min. při teplotě 85-90°C. ... ... ... …více»
|
![]() |
5. 12. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jeřabinový rosol s jablky: Ovoce nakrájejte na malé kousky a přefiltrujte. Pak ji odpařte asi o 30 % objemu. Přidejte cukr a vařte do zrosolovatění. ... ... ... …více»
|
![]() |
5. 12. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mišpulový kompot: Zralé mišpule otřete a zbavte stopek i kalicha a duste na víně s vodou a lžičkou cukru do měkka. Mišpule vyndejte a šťávu ještě zahustěte. Mišpule vlože do sklenic a přelijte šťávou, ochuťte skořicí / ... …více»
|
![]() |
5. 12. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Reveňový kompot sterilovaný: Oloupané řapíky reveně nakrájejte na kousky 10 cm dlouhé a naskládejte do zavařovacích sklenic. Zalijte silným cukrovým roztokem s hřebíčkem, uzavřete a sterilujte 30-40 min. při teplotě 85 °C. Reveňo ... …více»
|
![]() |
5. 12. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Reveňový kompot: Oloupané řapíky reveně nařežte na 2 cm tlusté příčné řezy a povařte v cukrovém roztoku s hřebíčkem. Vychladlý reveňový kompot zakapejte šťávou z citrónu. ... ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelená hořčice: Všechnu zeleninu rozkrájíme a umeleme na masovém strojku (za syrova). Pak ji se solí podusíme asi čtvrt hodiny, okořeníme, ochutíme octem a cukrem. Napěchujeme do sklenic, povaříme. Uskladníme v chlad ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bezinkový med podle tchýně: Pečlivě opraný květ z černého bezu zalijeme litrem vody. Krátce povaříme s citronem nakrájeným na kolečcka a necháme 24 hodin vyluhovat. Potom slijeme přes plátno, pořádně vymačkáme, přidáme 1 kg cu . ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dobrý sirup z černých jeřabin: Dáme vařit vodu, do teplé dáme umleté jeřabiny a kyselinu citrónovou. Necháme 2 dny stát, občas zamícháme. Přecedíme přes hustý cedník a přidáme cukr (na 1 kg šťávy 1 kg cukru). Mírně zahřejeme až se ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ostrá hořčice ze zelených rajčat : Uvedené ingredience rozmixujeme na kaši a za častého míchání vaříme asi 40 minut. Ještě horké plníme do sklenic.
Ostrá hořčice ze zelených rajčat se výborně hodí jako příloha k různým druhům masa ... ... …více»
|