![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
24. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rebarborový džem s banánem: Rebarboru nakrájíme na drobné špalíčky a dáme dusit do většího kastrolu, podlejeme troškou vody, asi půl dcl.
Mezitím nastrouháme banány a zakapeme je citronovou šťávou.
Poté je přidáme do rebar ... …více»
|
![]() |
24. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Přesnídávka z ostružin: Ostružiny meleme na masovém strojku nebo jen rozšťoucháme šťouchadlem. Plníme do skleniček a do každé dáme lžičku cukru. Sterilujeme 15 minut při 85° C - skleničky velikosti dětských přesnídávek. ... ... …více»
|
![]() |
22. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zavařenina z růžových květů: Z červených nebo růžových vonných růží otrháme květní plátky a odstraníme z nich bílé části. Plátky nadrobno pokrájíme, smíchme s polovinou cukru nebo medu a necháme 1-2 dny prosladit. Ze zbylého cu . ... …více»
|
![]() |
22. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rakytníkový džem: Rakytníkové plody očistíme, vložíme do nádoby z varného skla, podlijeme trochou vody a vaříme do
měkká. Postupně k nim přidáváme cukr a petózu
a vaříme do zhoustnutí. Vařícím džemem rychle
naplníme ... …více»
|
![]() |
22. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dědův pampeliškový med: Květy zbavíme zeleného zákrovu, propereme je, přelijeme vroucí vodou a necháme do druhého dne. Pak scedíme přes plátýnko a vymačkáme. Do nálevu přidáme pomeranč a citrón, oloupané, zbavené jader ... . ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bezinkový med proti nachlazení: Pečlivě opraný květ z černého bezu zalijeme litrem vody. Krátce povaříme s citronem nakrájeným na kolečcka a necháme 24 hodin vyluhovat. Potom slijeme přes plátno, pořádně vymačkáme, přidáme 1 kg cukr ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bezinková povidla s medovým perníkem: Stopek zbavené a oprané bezinky rozvaříme na kaši, přidáme cukr, nastrouhaný medový perník a povaříme dohusta. Na konci varu přilijeme rum. Teplé dáme do skleniček a sterilujeme při 85°C 10-15 minut.
... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Paprikový salát na zimu: Nejdříve všechnu zeleninu opereme a připravíme k dalšímu zpracování. Okurky nakrájíme na kolečka, cibuli na kroužky, zelí nakrouháme nadrobno a papriky nakrájíme na proužky. Do směsi vsypeme cukr a sů ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marmeláda z mišpule: Mišpule umyjeme, rozdělíme na čtyři části a vyndáme semínka. Poté dáme mišpule vařit do velkého hrnce, postříkáme je citronovou šťávou a přidáme polovinu cukru. Jakmile se začnou vařit, přidáme druhou ... …více»
|
![]() |
20. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marmeláda z maracují a papáji: Plody maracují překrojte, vyndejte dužinu a vložte ji do mixéru. Ten zapněte a rychle vypněte, aby vznikla šťáva, ale aby se přitom nerozmačkala semínka. Šťávu přeceďte stlačováním lžící přes cedník. ... …více»
|