![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
16. 01. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Borůvkové želé s mátou: Lístky máty přelijeme 250 ml vařící vody a necháme asi hodinu táhnout. Potom mátu scedíme do velkého hrnce, přidáme borůvkovou a citronovou šťávu a želírovací cukr.
Směs vaříme na středním ohni za st ... …více»
|
![]() |
14. 01. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dýňový kompot bez sterilování: Nálev s kořením povařit, do toho dýni vkládat po částech tak, aby varem zesklovatěla. Pak vyjímat, může vychládat. Citrony a pomeranče nakrájet na plátky - bez peciček - asi 0,5 cm, citrony bio i s ků ... …více»
|
![]() |
10. 01. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí přesnídávka: Jablka uvaříme ve vodě, poté vodu slejeme a uvaříme v ní vanilkové pudinky spolu s cukrem. Rozmixujeme mrkev, jablka a spolu s uvařeným pudinkem vše v hrnci vaříme do
zhoustnutí. Ještě horkou přesní ... …více»
|
![]() |
10. 01. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houbová paštika: Houby nakrájíme na drobno, povařime, slijeme a procedíme studenou vodou. Vydusíme na části oleje jako smaženici. Cibuli a papriky nakrájíme a osmažíme na oleji. Vše smícháme, přidáme kečup, sůl, pepř, ... …více»
|
![]() |
9. 01. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nugeta z jablek: Jablka zbavíme jadřinců a nakrájime na kousky. Společně s dalšími surovinami kromě pudinku rozvaříme, potom rozmixujeme a necháme vychladnout. Do směsi potom vmicháme.. ... ... …více»
|
![]() |
6. 01. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládané zelí: Zelí nakrájíme, spaříme ve velkém hrnci. Do skleničky dáme kmín, zcezené zelí a zalejeme okurkovým nálevem, sterilizujeme.
Okurk. nálev: 3/4 l vody, 1/4 l octa, 35 dkg cukru, 15 dkg soli, 45 ks umělé ... …více»
|
![]() |
5. 01. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pomazánka z hříbků: Cibuli na oleji zesklovatíme, přidáme namleté hříbky (předem uvařené v posolené vodě), podusíme, přidáme koření a kečup a 5 minut povaříme. Horkou pomazánku z hříbků plníme do skleniček a sterilujeme ... …více»
|
![]() |
5. 01. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Naložený česnek: Iva(tuk) necháme v kastrůlku rozpustit a vychladnout. Oloupeme česnek, navážíme 1/2 kg, nameleme, vmícháme do tuku, posolíme. Plníme do sklenic. Naložený česnek vydrží celou zimu. ... ... …více»
|
![]() |
30. 12. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablečná marmeláda pro dospělé : 1. Mletou kávu přelijeme 30 ml vody přivedené k varu a necháme 15 min louhovat. Poté scedíme. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na čtvrtiny. Jablka spolu se šťávou z citronů a cukrem vl ... …více»
|
![]() |
29. 12. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí džem: Na 1 kg ovoce(jahod,...)30-50 dkg cukru. Polovinu dávky ovoce + polovinu dávky cukru vaříme až pustí šťávu (asi 15min). Přidáme druhou polovinu ovoce a cukru a za stálého míchání a sbírání pěny vaříme ... …více»
|