![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
1. 12. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Česnek v soli: Stroužky česneku prolisujeme na pastu a smícháme se solí. Pastu naplníme do malých skeniček. Dokonale ji umačkáme. ... ... …více»
|
![]() |
1. 12. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čatní ke grilovaným a pečeným masům: Rajčata s jablky nakrájíme na čtvrtky, švestky vypeckujeme, oloupeme cibuli a česnek. Vše umeleme a v hlubším rendlíku dusíme s kořením asi půl hodiny. Protlak propasírujeme, dochutíme cukrem, octem a ... …více»
|
![]() |
1. 12. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marmeláda z rajských jablíček: 1 kg rajčat rozvaříme a propasírujeme. Pomeranč omyjeme a oloupeme. Z kůry odstraníme bílou vrstvu. Dužinu i kůru nakrájíme a přidáme k rajčatům. Přisypeme ... ... …více»
|
![]() |
1. 12. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Matesy z cukety: Cuketu nakrájíme na kostičky a společně s ostatními surovinami vaříme asi hodinu. Do uvařené směsi přidáme jeden kelímek plnotučné hořčice a jednu paličku rozmačkaného česneku.. ... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládaný celer: 2 kg celeru, půl kg cibule, 1 lžička celého pepře, 1 l vody svaříme, čtvrt l 8%octa, 6 dkg cukru, půl balíčku Deka povaříme 5 min. Necháme vychladnout a zálivkou zalijeme celer smíchaný s cibulí ... ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bulharské nakládané okurky pro dva: Umyté okurky naskládáme do sklenic, přidáme navrch nakrájenou zeleninu, postupně sůl, cukr a ocet a zalejeme vodou 1 cm pod okraj. Sterilujeme 3 minuty od... ... ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Křen k masům: Křen očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Do mixéru,dáme
vodu, ocet a křen. Rozmixujeme a přidáme ostatní suroviny a
ještě jednou řádně promixujeme. Plníme do skleniček bez další
konzervace. . ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Červená řepa s vlašskými ořechy: Do kastrolu dáme vinný ocet, vodu, cukr, sůl, koření a svaříme. Neloupanou řepu uvaříme doměkka a pak ji oloupeme a nakrájíme na kousky. Narovnáme ji do sklenic ve vrstvách, které prokládáme ořechy a ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dýně s pomeranči: Dýni nakrájíme na kostky, svaříme ocet s cukrem a kůrou z jednoho pomeranče. Vložíme dýni a vaříme až zesklovatí. Dýni přecedíme do sklenic. Do roztoku vložíme oloupané a nakrájené... ... ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Růžový džem: 200 okvětních lístků stlačíme do litrové sklenice, zalijeme 250 ml vařící vody s 1 lžičkou kyseliny citrónové a necháme stát v temnu 24 hodin. Přecedíme a na skleničku tekutiny dáme 1,5 skleničky cukr ... …více»
|