![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
18. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablečná zavařenina s medem: Omytá jablka nakrájíme na menší kousky, zalijeme jen troškou vody a rozvaříme. Pak je prolisujeme. Na 1 litr ovocné kaše přidáme trochu citrónové kůry a prolisovanou citrónovou šťávu a 1/2 kg me ... …více»
|
![]() |
18. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablkovo hrušková marmeláda: Oloupané ovoce zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky, podlijeme trochou vody a vaříme do zhoustnutí. Pak přidáme cukr a znovu vaříme do husta. Vlažnou marmeládu nalijeme do sklenic, uzavřeme
n ... …více»
|
![]() |
18. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ajvar tety Milice : Papriky, rajčata, lilek a feferonku umeleme na masovém strojku, zamícháme s ostatními ingrediencemi dohromady a za občasného míchání vaříme na slabém plameni kolem 5-6 hodin (až pořádně zhoustne). Ke ... …více»
|
![]() |
18. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kompot z tykve: Dobře vyzrálou tykev (volíme odrůdu s oranžovou dužinou) omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jader a měkké dužiny a nakrájíme na řezy, které teprve loupáme. Z řezů krájíme rovným nebo vroubkovaným nožem kostk ... …více»
|
![]() |
18. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mangové chutney: Manga oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na nudličky. Česnek rozetřeme a jablka oloupeme a nakrájíme.
Dejte mango do hrnce a posolte. Nechte odstát přes noc. Ráno slijte šťávu a ovoce opláchněte. Přid ... …více»
|
![]() |
17. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pálivá pomazánka na topinky: Uvedené přísady pokrájíme, svaříme na kaši. Horké dáváme do skleniček, které uzavřeme víčkem. Uskladníme v ledničce.
... ... ... …více»
|
![]() |
17. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Masová pomazánka na topinky: Zeleninu pomeleme, nakrájenou cibuli na oleji osmahneme. Přidáme papriku a rajčata a na mírném ohni svaříme. Nakonec přidáme maso z konzerv a po promíchání plníme do menších sklenic a zavaříme.
... ... …více»
|
![]() |
17. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houbová pomazánka Táňa: Houby krátce povaříme. Všechny ingredience semeleme na masovém mlýnku (malá šajba), poté vložíme do hlubšího hrnce a cca 40 minut vaříme na mírném plameni. Směs neustále mícháme, jinak prská do okolí ... …více»
|
![]() |
17. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelí s červenou řepou: Červenou řepu uvaříme, oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme nastrouhané bílé zelí, najemno nakrájenou cibuli a
kmín.
Vše zalijeme svařeným nálevem ze soli, cukru, vody a octa. Promícháme a pl ... …více»
|
![]() |
16. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houbový salát se zeleninou: Očištěné houby propláchneme tekoucí vodou, vhodíme je do vařící osolené a okyselené vody a 7 minut vaříme. Pak cedníkem vyjmeme a propláchneme studenou vodou. Papriky omyjeme, vadné části vykrojíme, s ... …více»
|