![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
16. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zavařenina z rozinek: Část citrusové kůry nastrouhejte, část ponechte ve spirálkách. Kůru, šťávu a všechny ostatní suroviny kromě brusinek dejte do kastrůlku, kde budete zavařovat. Nechte přes noc rozležet v chladu, aby se ... …více»
|
![]() |
16. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hutná rajská zavařenina: V hrnci rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek a pomerančovou kůru a smažte tak, aby cibule změkla, ale nezhnědla. Přilijte ocet a míchejte, dokud se úplně nevypaří.
Přidejte pyré i rajčata a deset ... …více»
|
![]() |
15. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Malinová marmeláda podle babičky: Připravené plody opatrně smícháme s želírovacím cukrem a vodou a vaříme asi 4 až 8 minut až do želírovací zkoušky. Zahorka plníme do sklenic, ale uzavíráme až za několik hodin. ... ... ... …více»
|
![]() |
15. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čokoládo hrušková marmeláda: Hrušky oloupeme a nakrájíme je na velice jemné plátky. V hrnci smícháme pomerančovou a citrónovou šťávu. Přidáme cukr, nakrájené hrušky a skořici. Pomalu na mírném ohni zahříváme až k bodu varu. Pře . ... …více»
|
![]() |
15. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fíková marmeláda: Fíky nakrájíme na drobno. Vodu s cukrem svaříme až vznikne sirup, do něj pak přidáme fíky, víno, citronovou kůru, přikryjeme a vaříme dalších 20 minut. ... ... ... …více»
|
![]() |
15. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rajčatový džem: Rajčata pokrájíme na menší kousky a rozvaříme na kaši, propasírujeme a 2 hodiny mírně a opatrně vaříme. Po hodině varu přidáme Pektosu, kyselinu citronovou a rum. Horký džem nalijeme do ... ... ... …více»
|
![]() |
15. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cuketa a la ananas: Cuketu nakrájíme na kostičky a posypeme cukrem a kyselinou citronovou. Necháme odležet půl dne (12 hodin). Uleželou cuketu v závisloti na tvrdosti povaříme přibližně 20 minut. Tak připravenou cuketu v ... …více»
|
![]() |
15. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Škvarková pomazánka nejen na topinky: Lečo scedíme a necháme okapat, škvarky, lečo, česnek a feferonky pomeleme na masovém strojku, přidáme vejce, vegetu, hořčici a dobře promícháme. Pokud děláme pomazánku z plechovek musíme vyjmout párky ... …více»
|
![]() |
15. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Švestková povidla slazená: Omyté vypeckované švestky rozvaříme a umixujeme. Přidáme dobrý vinný ocet nebo citrónovou šťávu a uvaříme je dohusta, přidáme cukr a znovu vaříme. Horká plníme do sklenic zavíčkujeme a sterilizujeme. ... …více»
|
![]() |
15. 11. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Šípková marmeláda: Ze šípků odstraníme zbytky kališních lístků a stopky. Plody podélně rozpůlíme, hrotem nože vydlabeme zrníčka a chloupky, plody důkladně propláchneme pod tekoucí vodou na sítku, abychom odplavili chlou ... …více»
|