![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
5. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cuketa po čínsku: Na tuku osmažíme plátky cibule a česneku, přimícháme papriku, kostičky cukety, rajčatový protlak a všechno koření. Pod pokličkou zvolna dusíme a občas promícháme. Rozdělíme do skleniček 1cm pod okraj, ... …více»
|
![]() |
3. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí uncle ben´s : Papriky, cukety a cibuli nakrájíme a dusíme spolu s olejem, osolené, ocukrované, ochucené worcesterem a sojovou omáčkou. Zalijeme kečupy (jeden z nich může být třeba i ostrý, podle chuti). Dusíme 30 m ... …více»
|
![]() |
31. 10. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Oskorušová marmeláda se švestkami: Plody pomeleme nebo rozmixujeme, za stálého míchání 3 – 4 minuty vaříme s želírovacím cukrem. Plníme do nahřátých sklenic. Vhodné ke zmrzlinám, vaflím a palačinkám. ... ... ... …více»
|
![]() |
31. 10. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Oskorušová marmeláda s oskorušovicí: Za stálého míchání vaříme cukr s oskorušemi 3 - 4 minuty, nakonec vmícháme pálenku. Plníme do nahřátých sklenic. Vhodné ke zmrzlinám, vaflím a palačinkám.
... ... ... …více»
|
![]() |
31. 10. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Angreštová marmeláda s medem: Dobře vyzrálý angrešt zbavíme stopek a okvětí, dobře propereme a rozvaříme s trochou vody. Horký prolisujeme, odvážíme a smícháme s přečištěným medem. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Horkou m ... …více»
|
![]() |
31. 10. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Angreštové čatní: Smícháme angrešt, cibuli, šťávu, feferonku, rozinky, ocet, sůl a bobkové listy. Přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Potom přidáme 150 g cukru a vaříme 15 minut. Horké dáme do sklenic a uzavřeme.
Č ... …více»
|
![]() |
31. 10. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Český anklbens: Zeleninu očistíme. Cibule nasekáme najemno. Papriky nakrájíme na větší kostičky a zázvor na menší.
Houby očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na menší kousky. Poté je svaříme ve slané vodě.
V ... …více»
|
![]() |
30. 10. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Americké okurky : Okurky a cibuli nakrájíme na kolečka, smícháme se solí a necháme stát 2 hodiny. Potom z nich rukama vymačkáme vodu, přidáme nálev a plníme do skleniček. Zavíčkujeme a zavařujeme 20 minut.
Těchto okur ... …více»
|
![]() |
30. 10. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Český anklbens s cuketou: Vše nakrájíme na kostičky, smícháme a 30 minut vaříme. Pak dáme do sklenic a zavařujeme 20 minut při 80 °C.
Náš tip: Kečupy - použijeme klasická malá balení. Použití směsi je opravdu vše ... ... ... …více»
|
![]() |
30. 10. 2007 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pomazánka Dráteník: Zeleninu a maso semeleme a přidáme ochucovadla. Poté vzniklou směs vaříme asi 1,5 hodiny. Teplé dáváme do sklenic.
Poté zavařujeme 20 minut na 80 stupňů. ... ... ... …více»
|