![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
25. 01. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sterilované fazolky v sladkokyselém nálevu: Z fazolek odkrojíme špičky a stopky, případně je zbavíme vlákna. Pak je krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme, pokrájíme na 2-3 cm, vsypeme do sklenic, zalijeme horkým nálevem, uzavřeme a sterilujem ... …více»
|
![]() |
25. 01. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Česnek v soli a sádle: Prolisovaný česnek smícháme se solí. Rozehřáté máslo smícháme se solí a česnekem, ale nesmažíme. Nalijeme do malých skleniček a uzavřeme. Používáme do zahuštěných polévek, omáček apod.
... ... …více»
|
![]() |
25. 01. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Česnek v olejovém nálevu: Stroužky oloupeme, vložíme do malých skleniček a zalijeme olejem. Uzavřeme a sterilujeme při 90°C 20 minut. Podáváme jako přílohu k minutkám, česnekový olej využijeme do salátů a ostatních jídel.
.. ... …více»
|
![]() |
25. 01. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sterilované cibulky: Vybereme cibulky do velikosti 2-3 cm v průměru. Oloupané je vkládáme do vody okyselené citronovou šťávou – z půl citrónu na 1 l vody, a zahřejeme k varu. Pak vyjmeme, necháme okapat a naskládáme do sk ... …více»
|
![]() |
25. 01. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Léčivý med s růžovými květy: Růžové plátky přelijeme vroucí vodou a necháme macerovat 12 hodin. Pak přecedíme přes plátno a promačkáme. K tekutině dáme 750 g medu, zahřejeme pomalu do varu a zahříváme do sirupovité konzistence. ... …více»
|
![]() |
18. 01. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninová směs vařená: Rajčata, cibuli, jablka, papriky, feferonky, česnek nakrájíme a dusíme asi 30 minut. Pak přidáme cukr, sůl, pepř a ocet a vaříme, až je směs hustá. Nalijeme do horkých sklenic a zavíčkujeme. Podáváme ... …více»
|
![]() |
18. 01. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí hořčice s rajčaty: Vše kromě octa vaříme 1 hodinu, pak necháme 24 hodin odležet v lednici. Pak přidáme ocet a rozmixujeme, propasírujeme přes sítko a dáme do sklenic. ... ... ... …více»
|
![]() |
17. 01. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kořeněný protlak: Rajčata nakrájíme, smícháme s kořením, uvaříme doměkka, prolisujeme, mírně zahustíme. Ke konci varu přidáme ocet, povaříme, horké naplníme do sklenic a uzavřeme víčky. Nezavařujeme!!! ... ... …více»
|
![]() |
14. 01. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Křenová červená řepa: Červenou řepu předvaříme cca 30-45 minut podle velikosti. Necháme ji zchladnout, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme. Promícháme s nastrouhaným křenem a plníme do sklenic.
Zalejeme ... ... ... …více»
|
![]() |
14. 01. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Klementinky v brandy: Do kastrolu dejte vodu a cukr a zahřívejte až se cukr rozpustí. Přiveďte do varu a vařte velmi mírným varem 2-3 minuty. Vychlaďte.
Klementinky dejte do sterilizovaných sklenic a zalejte stejným množs ... …více»
|