Velký roční horoskop na rok 2025 | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
26. 01. 2009 Zavařování
Příprava receptu Šťáva z angreštu: Angrešt umeleme na strojku na ovoce, nebo umixujeme v mixéru.
Vzniklý protlak promícháme s cukrem, pokud je moc hustý mírně ho zředíme vodou.
Naplníme láhve, které pak uzavřeme víčky.
Sterilujeme 3 ... …více»
|
25. 01. 2009 Zavařování
Příprava receptu Šípkový kompot: Šípky očistíme, rozkrojíme na půlky, zbavíme semen a chloupků. Připravíme si roztok z cukru a vody a do vařícího vhodíme šípky, povaříme několik minut a dáme do skleniček, zalijeme horkým roztokem a s ... …více»
|
25. 01. 2009 Zavařování
Příprava receptu Dřišťálky v cukru: Cukr svaříme s vodou na sirup. Do vařícího vsypeme dřišťálky a krátce 10 minut povaříme. Horké plníme do skleniček, uzavřeme víčkem a sterilujeme 15 minut při 80°C.
... ... …více»
|
25. 01. 2009 Zavařování
Příprava receptu Zavařenina z dřišťálek: Oprané dřišťálky umeleme na strojku, část celých plodů ponecháme stranou. Dřišťálkový protlak uvedeme do varu a postupně přidáváme cukr za stálého míchání. Když hmota zhoustne, přidáme i celé bobule. ... …více»
|
25. 01. 2009 Zavařování
Příprava receptu Dřišťálové kapky – likér: Dřišťálky rozmačkáme, přidáme koření, zalijeme vodkou a necháme 10 dní vyluhovat v uzavřené nádobě. Pak přecedíme a dolijeme cukerným sirupem. Promícháme a nalijeme do lahví.
... ... …více»
|
25. 01. 2009 Zavařování
Příprava receptu Dřínkový likér: Dřínky zalijeme lihem a necháme 2 týdny vyluhovat, pak ocedíme. Cukr svaříme ve vodě. Vychladlý roztok smícháme s dřínkovým lihem, dáme uležet v dobře uzavřených lahvích.
... ... …více»
|
25. 01. 2009 Zavařování
Příprava receptu Dřínkový džem: Dřínky zbavíme pecek a vaříme s trochou vody a cukrem až džem zhoustne. Pak sterilujeme ve sklenicích 20 minut při 85°C.
... ... …více»
|
25. 01. 2009 Zavařování
Příprava receptu Dřínkový kompot: Zralé omyté dřínky 2-3 minuty předvaříme ve vroucí vodě a dáme okapat. Plníme jimi menší sklenice, zalijeme sladkým nálevem, uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 85°C.
... ... …více»
|
25. 01. 2009 Zavařování
Příprava receptu Třešňový džem s angreštem: Očištěný angrešt podusíme s trochou vody doměkka. Pak přidáme odpeckované třešně a vaříme. Postupně přidáváme cukr a prudce svaříme, až se cukr rozpustí. Pak vaříme pomalu do mírného zhoustnutí. Hotov ... …více»
|
25. 01. 2009 Zavařování
Příprava receptu Třešně ve vlastní šťávě s trochou cukru: Třešně opereme, setřeseme do sklenic, přidáme cukr a vodu. Uzavřeme víčkem a sterilujeme při 90°C 30-40 minut
... ... …více»
|
Vyhrajte hřeben, čelenku a čokoládové perly od pohádky Zlatovláska. |
Soutěž o historickou detektivku Smrt na parníku. |
Soutěž o poukázky na nákup do prodejen Lidl. |
Soutěž o jídelníček na míru od fitness trenéra. |
Soutěž o přírodní doplněk stravy Sarapis Soja pro psychickou pohodu. |
Soutěž o balíky s ochutnávkou zakysaného mléčného Skyru. |
Soutěž o balíček vitamínů Rapeto pro udržení dobrého zdraví. |
Soutěž o cestovní sadu napařovače a odstraňovače žmolků SteamOne. |