![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
26. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jalovcový kompot: Ve vodě rozpustíme cukr, přidáme skořici, citrónovou šťávu i pepř a přivedeme k varu. Přidáme sůl (jenom málo, jemně mezi prsty). Vsypeme jalovčinky, Povaříme je tak, aby pouze trochu změkly - dále zm ... …více»
|
![]() |
26. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramboračka na zimu: Veškerou zeleninu důkladně očistíme, opereme, osušíme, co lze, nahrubo nastrouháme, zbytek nakrájíme na nudličky, nati posekáme, česnek prolisujeme, vše prosypeme solí, zamícháme a zalijeme rozpuštěný ... …více»
|
![]() |
26. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Červené zelí s křenem: Ze zelí odkrojíme vadné listy, hlávky omyjeme, rozkrojíme, vyřízneme košťál a zelí nakrouháme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prosypeme cukrem a solí a prosátou Novou, zalijeme octem a olejem, dů ... …více»
|
![]() |
26. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Višňová šťáva: Višně přebereme, opereme, necháme okapat, otrháme stopky, vypeckujeme, rozmačkáme a prosypeme cukrem. Vložíme do odšťavňovacího hrnce a vaříme asi 1,5 hodiny. Šťávu nalijeme do vyvařených horkých lahv ... …více»
|
![]() |
26. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Višně s jahodami: Višně a jahody přebereme, opereme, necháme okapat, otrháme stopky i okvětí, narovnáme do sklenic, jednotlivé vrstvy zasypáváme cukrem a setřásáme. Sklenice uzavřeme víčky a sterilujeme 10 minut při tr ... …více»
|
![]() |
26. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí višně v cukru: Višně přebereme, opereme, necháme okapat, otrháme stopky a vypeckujeme – šťávu zachytíme do mísy, pak ovoce i se šťávou promícháme s cukrem, naplníme do sklenic, povážeme je celofánem a postavíme na t ... …více»
|
![]() |
26. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Višně v medu: Višně přebereme, opereme, necháme okapat, stopky jen přistřihneme, narovnáme do sklenic, setřeseme a zalijeme takovým množstvím nahřátého medu, aby v něm višně byly ponořené. Sklenice uzavřeme víčky, ... …více»
|
![]() |
26. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Třešňový džem s medem a rybízem: Rybíz přebereme, propláchneme, odtrháme od třapin a prolisujeme na strojku na ovoce. Omyté třešně vypeckujeme, polovinu umeleme na masovém strojku. Do kastrolu dáme umleté třešně s medem a vaříme za s ... …více»
|
![]() |
26. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Trnkové víno: Zralé trnky přešlé mrazem opereme, vložíme do 5 l lahve a zalijeme svařeným, vychladlým roztokem cukru s vodou, láhve povážeme pergamenovým papírem, na několika místech propíchneme a postavíme na tepl ... …více»
|
![]() |
26. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Trnky ve vlastní šťávě: Zralé trnky přešlé mrazem opereme, necháme okapat, narovnáme do sklenic, posypeme cukrem a zalijeme bílým zředěným vínem, sklenice uzavřeme víčky a sterilujeme 10 minut při teplotě 85°C.
... ... …více»
|