![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
6. 01. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ovocná šťáva za studena: Vodu s cukrem svaříme a necháme vychladit.
Ovoce důkladně očistíme.
Studený nálev nalijeme na ovoce, přidáme kyselinu citronovou a necháme 24 hodin uležet. Druhý den propasírujeme ovocnou šťávu ... …více»
|
![]() |
6. 01. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Višňová zavařenina s ořechy: Višně trochu rozmixujeme, nebo rozmačkáme vidličkou, vložíme do hrnce společně s želírovacím cukrem a promícháme. Pomalu je za občasného míchání přivedeme do varu. Potom přidáme ořechy a za stálého mí ... …více»
|
![]() |
5. 01. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Šípková dřeň: Šípky opereme, odstopkujeme, odstraníme okvětí, rozpůlíme, odstraníme jadérka. Zalijeme vodou a vaříme asi 20 minut. Potom rozmačkáme, zchladíme a přidáme želírovací cukr. Směs znovu zahřejeme a asi ... …více»
|
![]() |
5. 01. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brusinky ve víně: Vodu, víno, cukr svaříme, přidáme špetku soli, skořici, hřebíček a med, povaříme a horké přelijeme na brusinky, které zaváříme v páře pět minut.
... ... …více»
|
![]() |
5. 01. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelenina do soli: Všechny suroviny pomeleme najemno v mlýnku na maso nebo nasekáme najemno robotem, přidáme sůl, řádně promícháme a nakládáme do sklenic, dáme do hrnce s vodou a necháme zahřát, pozor nevařit! Zelenina ... …více»
|
![]() |
4. 01. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Aroma višňový sirup: Višně propláchneme, rozmačkáme, můžeme přidat trochu vody, aby byly ponořené a necháme 24 hodin odležet, nesmí ale moc zkvasit. Pak přes gázu, nebo řídké plátno vymačkáme. Štávu odměříme a dáme do vět ... …více»
|
![]() |
4. 01. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Višně v čokoládce: Višně propláchneme vodou a vypeckujeme. Přidáme vše ostatní, promícháme a necháme zhruba 15 hodin odležet. Občas zamícháme, višně pustí šťávu. Pak plníme do menších sklenic a sterilujeme 25 minut na 8 ... …více»
|
![]() |
2. 01. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pomerančovo - ananasová marmeláda: Pomeranče oloupeme. Kůru z nich nakrájíme na tenké nudličky a dvakrát spaříme.
Ananas omyjeme, očistíme a pokrájíme na menší kousky.
Pomeranče a ananas smícháme s citrónovou šťávou, želírovacím cukr ... …více»
|
![]() |
2. 01. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jahodovo-limetková marmeláda: Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Smícháme je s limetkovou šťávou, želírovacím cukrem, vložíme do hrnce a 8 minut zvolna vaříme.
Jednu polovinu směsi rozmixujeme, přimícháme zpět ... …více»
|
![]() |
1. 01. 2009 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Výborná hořčice: Dusíme 20-30 minut. Přidáme 1/4 litru octa a znovu dusíme 30 minut. Horké plníme do sklenic. Nezavařuje se.
... …více»
|