![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
26. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Heinz ketchup: Omytá a okapaná rajčata nakrájíme na čtvrtky, cibuli oloupáme a nakrájíme nadrobno. Zeleninu s octem a kořením dáme do kastrolu a vaříme doměkka. Zahorka prolisujeme a přecedíme, přidáme cukr a ještě ... …více»
|
![]() |
26. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rajčatový kečup s feferonkami: Veškerou zeleninu omyjeme, nakrájíme, dáme do kastrolu a s veškerým kořením, cukrem, solí i octem vaříme doměkka. Zatepla rozmixujme, přecedíme a naplníme do sklenic. Necháme vychladnout a druhý den s ... …více»
|
![]() |
26. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí papriková pomazánka: Papriky a kapie omyjeme, rozpůlíme, odkrojíme stopky, jádřince i vlákna a dáme na 5 minut povařit do osolené vody, necháme okapat, potom je umeleme na masovém strojku. Na oleji zpěníme nadrobno nakráj ... …více»
|
![]() |
26. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Papriky plněné lilkem: Papriky omyjeme, odkrojíme vršky se stopkami, vybereme jádřince s vlákny, propláchneme vodou, krátce povaříme a necháme okapat. Na oleji zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli. Omyté, na tenké plátky n ... …více»
|
![]() |
26. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Papriky plněné kysaným zelím: Papriky omyjeme, odkrojíme vršky se stopkami, vybereme jádřince s vlákny, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat, naplníme kysaným zelím a narovnáme do sklenic. Svaříme vodu s cibulí nakrájen ... …více»
|
![]() |
24. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Okurky v medu: Okurky důkladně omyjeme, nakrájíme na půlcentimetrové plátky, osušíme utěrkou, narovnáme do sklenic a zalijeme teplým medem. Med nahříváme v zakryté nádobce postavené do hrnce s vařící vodou, nejméně ... …více»
|
![]() |
24. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Okurky s cibulí: Nejdříve svaříme vodu s octem, sladidlem a kořením. Omyté salátové okurky oloupáme, zbavíme semeníků, nakrájíme na plátky, dáme do mísy, osolíme, zamícháme a necháme stát do druhého dne. Potom okurky ... …více»
|
![]() |
24. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlokvašky pikantní: Větší nakladačky beze stopek a okvětí namočíme na chvíli do vody, důkladně omyjeme, necháme okapat, propíchneme vidličkou a rovnáme do sklenice nebo kameninové nádoby spolu se snítkami bylin, listy a ... …více»
|
![]() |
24. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlé rychlokvašky s dubovým listím: Větší nakladačky beze stopek a okvětí namočíme na chvíli do vody, důkladně omyjeme, seřízneme oba konce, uprostřed můžeme propíchnout nožem a na dno sklenice, nádoby apod. Narovnáme dubové listí, pak ... …více»
|
![]() |
24. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jádra z vlašských ořechů v cukru: Jádra z čerstvých ořechů rozpůlíme a opatrně oloupáme a narovnáme do sklenic. V troše vody svaříme cukr s trochou vanilky, horký nalijeme na jádra, sklenice uzavřeme víčky a obrátíme dnem vzhůru, doku ... …více»
|