Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.01. 2025
Dnes má svátek Zdeněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kompot z vlašských ořechů

Kompot z vlašských ořechů
24. 12. 2008 Zavařování +++++_____
Příprava receptu Kompot z vlašských ořechů: Nedozrálé vlašské ořechy omyjeme, 5-6 krát propíchneme jehlou, zalijeme studenou vodou a necháme 14 dní stát, dvakrát denně – ráno a večer – vodu vyměňujeme. Během této doby ořechy zčernají. Pak je v ... …více»

Ostružinová šťáva

Ostružinová šťáva
24. 12. 2008 Zavařování ++-_______
Příprava receptu Ostružinová šťáva: Ostružiny přebereme, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat, v nádobě rozmačkáme a posypeme cukrem. Nádobu povážeme a necháme 4 dny v chladu zkvasit. Několikrát denně je zamícháme. Potom šťávu ... …více»

Ostružinový džem zasyrova

Ostružinový džem zasyrova
24. 12. 2008 Zavařování +++++++___
Příprava receptu Ostružinový džem zasyrova: Ostružiny přebereme, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat, vložíme do mísy, zasypeme cukrem a vyvařenou dřevěnou měchačkou nebo kvedlačkou rozmačkáme a rozetřeme s cukrem. Několik hodin nech ... …více»

Mrkvová zavařenina

Mrkvová zavařenina
22. 12. 2008 Zavařování +++++_____
Příprava receptu Mrkvová zavařenina: Očištěnou mrkev přepůlíme a uvaříme s pomerančovou kůrou v troše vody dopoloměkka. Umeleme na masovém strojku s pomerančovou kůrou, přidáme cukr, citronovou šťávu a vaříme tak dlouho, dokud zavařenina ... …více»

Mrkev ve sladkokyselém nálevu s kořením

Mrkev ve sladkokyselém nálevu s kořením
22. 12. 2008 Zavařování ++++-_____
Příprava receptu Mrkev ve sladkokyselém nálevu s kořením: Nejprve svaříme vodu s cukrem, octem a solí a přidáme očištěnou, omytou mrkev a povaříme v nálevu 5 minut. Pak mrkev vyjmeme, nakrájíme na kolečka, kostičky nebo nudličky, narovnáme do sklenic, uzavře ... …více»
 

Sterilovaná mrkev

Sterilovaná mrkev
22. 12. 2008 Zavařování ++++-_____
Příprava receptu Sterilovaná mrkev: Omytou a oškrabanou mrkev vaříme 10 minut v solném roztoku, poté nakrájíme na kolečka, kostičky nebo nudličky, narovnáme do zavařovacích sklenic, zalijeme roztokem se solí, uzavřeme víčky a sterilujem ... …více»

Meruňkový likér s vínem

Meruňkový likér s vínem
22. 12. 2008 Zavařování +++_______
Příprava receptu Meruňkový likér s vínem: Meruňky rozmačkáme nebo rozmixujeme, zalijeme vínem a sklenkou (100 ml) lihu, přidáme koření a přikryté necháme stát v ledničce do druhého dne. Pak svaříme vodu s cukrem a nalijeme na meruňky. Až liké ... …více»

Meruňky v octě

Meruňky v octě
22. 12. 2008 Zavařování ++________
Příprava receptu Meruňky v octě: Svaříme ocet s cukrem a do vařícího roztoku přidáme omyté a rozpůlené meruňky a necháme několikrát přejít varem. Potom je vyjmeme, do nálevu přidáme koření a nakrájenou feferonku, ještě 5 minut povař ... …více»

Meruňkovo – ostružinový džem

Meruňkovo – ostružinový džem
22. 12. 2008 Zavařování ++++++____
Příprava receptu Meruňkovo – ostružinový džem: Meruňky krátce ponoříme nejprve do vařící vody a pak do studené, oloupáme, nakrájíme na kousky a smícháme s citrónovou kůrou. Ostružiny přebereme, opereme a necháme okapat. Polovinu ostružin rozmačká ... …více»

Meruňkový kompot s malým množstvím cukru

Meruňkový kompot s malým množstvím cukru
22. 12. 2008 Zavařování +++++_____
Příprava receptu Meruňkový kompot s malým množstvím cukru: Omyté a rozpůlené meruňky narovnáme řeznou stranou dolů do sklenic. Svaříme vodu s cukrem a horký cukrený roztok nalijeme na meruňky, sklenice uzavřeme víčky a sterilujeme 10 minut při teplotě 85°C. P ... …více»
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !