![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
22. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lilkový kaviár s cibulí: Lilky omyjeme, odkrojíme konce a upečeme doměkka. Necháme vychladnout, pak je podélně rozřízneme, dužinu vydlabeme lžící a nadrobno ji posekáme. V kastrole prohřejeme olej, nadrobno nakrájenou cibuli ... …více»
|
![]() |
22. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák v solném nálevu: Květák očistíme, vykrojíme košťál a rozebereme na malé růžičky, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme dopoloměkka. Květák vyjmeme, narovnáme do zavařovacích sklenic a zalijeme horkým vývarem z květ ... …více»
|
![]() |
21. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sterilovaný kedlubnový salát: Omyté kedlubny oloupáme, nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme, opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na tenké nudličky, narovnáme do sklenic spolu s kořením. Svaříme vodu s o ... …více»
|
![]() |
21. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kedlubny a la zelí: Omyté kedlubny oloupáme, nastrouháme na hrubším struhadle a 2-3 minuty povaříme v mírně osolené vodě, vyjmeme, necháme okapat a narovnáme do zavařovacích sklenic. Svaříme vodu s octem, solí a cukrem a ... …více»
|
![]() |
21. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jeřabinová marmeláda s jablky: Mrazem ožehnuté jeřabiny odtrháme od střapin a stopiček, opereme, zalijeme malým množstvím vody a podusíme doměkka. Zvlášť rozdusíme jablka – oloupaná, pokrájená na čtvrtky a zbavená jádřinců. Jeřabin ... …více»
|
![]() |
21. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lesní jahody ve víně: Přebere se 1 kg zralých, pěkných lesních jahod a zasype 40 dkg práškového cukru. Jahody s cukrem přendáme do lahví se širokým hrdlem a zalijeme likérovým vínem (Malaga, Madeira, Sherry apod.). láhve s ... …více»
|
![]() |
21. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jahodová šťáva zastudena: Přebrané a omyté jahody zbavíme stopek a kalíšků a zalijeme vodou s kyselinou citronovou a necháme 24 hodiny stát. Pak šťávu slijeme, smícháme s cukrem a opět necháme stát. Jahody dáme do další várky ... …více»
|
![]() |
21. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Levná jahodová zavařenina: Omytou a oloupanou rebarboru nakrájíme na kousky, spaříme horkou vodou a povaříme v kastrolu, až se rebarbora začne rozpadávat. Přebrané a omyté jahody bez stopek a kalíšků rozmačkáme a za stálého míc ... …více»
|
![]() |
21. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jahodový džem s rybízem: Přebraný, omytý, okapaný rybíz prolisujeme a šťávu smícháme s cukrem. Jahody opereme, otrháme stopky i kalíšky, necháme důkladně okapat, vložíme do mísy a zalijeme rybízovou štávou s cukrem. Necháme ... …více»
|
![]() |
21. 12. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jahodový džem zasyrova: Jahody opereme, otrháme stopky i s kalíšky, znovu propláchneme a necháme důkladně okapat, pak je vložíme do mísy, prosypeme cukrem a necháme do druhého dne prosladit. Pak nepoužitou vyvařenou dřevěno ... …více»
|